La recerca de -i en- l’economia solidària

En el marc de l’Escola d’Economia Solidària de la XES, l’Associació ERAPI i el grup de treball en “Socioantropologia dels mons contemporanis” de l’Institut Català d’Àntropologia (ICA) organitzen la trobada “La recerca de -i en- l’economia solidària. Tindrà lloc divendres 15 de desembre, de 10:30 a 13:30h i de 17:30 a 20:00h, a la Sala Plató del CERC (Pati Manning) ( c/ Montalegre, núm. 7, Barcelona).

Us deixem la convocatòria i us animem a presentar-hi els vostres treballs o reflexions:

En aquesta última dècada assistim a un important reforçament i a una gran efervescència de les iniciatives socioeconòmiques que pretenen ser alternativa al capitalisme dominant; unes iniciatives que aposten per altres formes d’organitzar el treball, la producció, el consum i les cures. La nostra intenció amb aquesta crida és convidar a totes aquelles persones i entitats que estiguin involucrades o simplement interessades en la recerca i l’estudi d’aquestes iniciatives a dialogar sobre això.

Es tracta d’efectuar una primera trobada en què s’exposin i conversi sobre els treballs que actualment s’estan duent a terme, o que recentment s’hagin realitzat, sobre les economies solidàries, amb la finalitat de compartir què s’ha estudiat, com, per què, per a què o per a qui, així com quins han estat els obstacles que les investigacions han presentat i la manera en què aquests s’han pogut solucionar.

La presentació d’aquestes experiències investigadores vol, a més de donar-les a conèixer, donar peu a reflexionar sobre el lloc que ocupa i la situació en què es troba la investigació de i en les economies solidàries, sobre les necessitats que aquesta investigació presenta i les maneres en què s’intenten o es poden satisfer, així com sobre els desafiaments amb què s’enfronta de cara a buscar vies i mitjans per afrontar-los.

En aquesta ocasió, pretenem també dedicar un espai a les condicions en què s’investiga, els seus recursos i finançaments, els seus espais de divulgació i reversió, així com al paper que, entre altres instàncies, el mateix àmbit i les organitzacions i xarxes de l’economia solidària li dediquen. Referent a això, ens sembla també important analitzar les relacions que amb aquesta finalitat mantenen i / o haurien de mantenir amb els àmbits acadèmics, i especialment amb la universitat i les diferents associacions de científics socials.

Totes aquelles persones que estiguin interessades a participar a la trobada, ja sigui exposant els seus treballs realitzats o en curs, o senzillament vulguin participar en les reflexions i debats, poden inscriure’s posant-se en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic de l’Associació ERAPI: grupo.erapi@gmail.com , comunicant-nos de quina manera els agradaria participar i, si s’escau, quin treball presentarien.

La trobada compta amb el suport de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial (OPEI) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració del Centre d’Estudis i Recursos Culturals (CERC) de la Diputació de Barcelona.