Activitat de la sòcia Trama Cultura.

Noves sòcies del mes de juliol

L’entrada de sòcies a la XES no fa vacances i, aquest mes,  donem la benvinguda a quatre de noves!

Trama és una cooperativa sense ànim de lucre i d’iniciativa social dedicada a la dinamització cultural i la sensibilització social des d’una perspectiva transversal, crítica, feminista, interseccional i transformadora. Realitzen accions culturals i activitats de formació i sensibilització de la ciutadania, en l’àmbit de l’educació formal i no formal i adaptada als diferents sectors de població i a les diverses etapes de la vida, mitjançant l’apropament a diferents espais, formats, llenguatges, disciplines, suports i metodologies; l’estudi formal i conceptual, i l’anàlisi crítica; el diàleg, la interacció i la implicació activa de les persones participants. Fa algunes setmanes, van participar a la sessió inaugural de l’Escola d’Estiu, parlant de l’educació al llarg de la vida.

Fundació Cepaim és una entitat social de suport jurídic, social i psicoemocional a persones migrades. Treballa polítiques transversals d’interculturalitat, gestión de la diversitat, igualtat de gènere, cohesió social, desenvolupament local i codesenvolupament, sempre prenent com a base d’actuació el territori.

Perviure és un projecte d’intercooperació de Celobert, Coop de mà i  Fil a l’agulla. Té com a objectiu l’acompanyament de grups en el procés de fer realitat el seu projecte d’habitatge col.lectiu, a partir del moment que tenen identificat un espai físic on desenvolupar-lo. També col.labora amb entitats i governs locals per tal d’impulsar l’habitatge col.lectiu.

Elcugatenc és un projecte col·lectiu de transformació social amb l’objectiu de defensar un dels drets bàsics en una societat democràtica: el dret a la informació des de la proximitat i l’economia solidària. En un primer moment el paraigua que aixoplugarà el projecte és l’associació l’Avenir que més aviat que tard es vol convertir en un projecte cooperatiu. Se centren en la difusió pública de bones pràctiques periodístiques, promovent xerrades, conferències i tallers i cursos en l’àmbit de l’alfabetització mediàtica, en la gestió de les xarxes. Va ser una de les iniciatives que va participar a la sessió a Terrassa sobre mitjans transformadors de la darrera Escola d’Estiu.

Esperem tornar al setembre amb un grapat més de sòcies que abracin sectors tan diversos com aquestes per tenir un impacte social ben ampli!