Més d’11.000 persones visiten la VII Fira d’Economia Solidària de Catalunya

La Fira d’Economia Solidària de Catalunya, organitzada per la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya, ha tancat la seva setena edició amb un gran èxit d’assistència. Més d’11.000 persones han visitat la fira entre divendres i diumenge, malgrat les condicions metereològiques, per conèixer propostes i iniciatives alternatives al model econòmic capitalista de la mà de les més de 200 organitzacions participants i a una programació formada per una vuitantena de xerrades i activitats culturals. Colòmbia, Alemanya i el Marroc han estat alguns dels països presents a l’esdeveniment. El moment polític i econòmic actual fa que cada cop més, els i les ciutadanes busquin alternatives ètiques, sostenibles i arrelades al territori que, al contrari de les grans empreses i multinacionals, no busquen maximitzar beneficis sinó millorar la vida de les persones.

En aquesta edició, sota el lema «D’aquelles llambordes, aquestes alternatives», s’ha volgut fer un homenatge al maig del 68 en el seu 50è aniversari donat que moltes de les lluites d’aquell moment històric es veuen plasmades, avui en dia, en projectes i organitzacions d’economia social i solidària. La FESC 2018 ha representat també un moment de creixement per la fira: s’ha obert una nova nau d’expositores al recinte Fabra i Coats i s’han utilitzat les instal·lacions de l’escola adjacent, fet que ha permès incrementar la superfície de la fira en un 25% respecte edicions anteriors.

Per setè any consecutiu, les monedes socials han estat única forma de pagament al recinte, vàlida per a totes les transaccions durant la fira. En total, han circulat gairebé 27.000 ecosols. L’èxit de la fira ha estat possible gràcies al suport d’un centenar de persones voluntàries. La FESC també s’ha fet notar a les xarxes socials. A Twitter, el hashtag oficial de la fira #fesc2108 ha estat piulat un total de 2.785 cops per gairebé 3.000 persones usuàries que han impactat en més de 350.000 persones.