Mobilitzem-nos per la vaga mundial pel clima

Ens hem adherit al manifest de la vaga mundial pel clima  i convoquem a tothom a participara en la setmana de mobilitzacions que començaran el 20 de setembre amb motiu de la Cimera del clima de l’ONU, i culminaran amb la vaga del 27 de setembre.Us animem a organitzar alguna activitat al vostre territori, a sumar-vos a les que ja hi ha previstes i a difondre-les per les xarxes socials amb #XESpelclima
Des de la XES participem en la coordinació de les mobilitzacions a través de la Comissió d’Ecologia conjuntament amb altres organitzacions com Friday for FutureFamilies for Future, ClimaccióEcologistes en Acció, la Plataforma per la Qualitat de l’AireRebel·lió o Extinció, Aigua és vida o Greenpeace i cada dia hi ha més entitats que s’adhereixen al manifest.

Si voleu unir-vos a la Setmana de Mobilitzacions i Vaga mundial pel Clima aquí teniu el comunicat que ha publicat la nostra Comissió d’Ecologia amb multitud d’idees per fer

Sortim al carrer perquè ens trobem en una situació d’emergència i necessitem que de forma urgent i d’una vegada per totes els governs assumeixin les seves responsabilitats i prenguin les mesures necessàries per a aturar i revertir l’estat actual d’emergència climàtica.

És necessari organitzar-se per crear alternatives per a la societat post carboni a la que ens dirigim. És aquí on l’Economia Social i Solidària (ESS) apareix com una oportunitat per ocupar aquest espai per el procés de la transició ecològica. L’ESS constitueix un instrument clau per a la construcció de models socioeconòmics basats en la vida, que no siguin únicament sostenibles sinó també equitatius, democràtics i justos. Detectem que ens falta camí per recórrer i per assumir aquest paper en el procés de transició. Per això, necessitem una Economia Social i Solidària que posi al centre el debat de l’emergència climàtica i la transició ecològica i que integri, més enllà de les intencionalitats, tant la dimensió ecològica com la feminista.