Aturem la invasió. Campanya de solidaritat amb els pobles del nord-est de Síria

Com a Xarxa d’Economia Solidària ens unim a la campanya de solidaritat amb els pobles del nord-est de Síria: Aturem la invasió, a la qual també donen suport organitzacions com el Centre Delàs d’Estudis per la Pau, l’ANC, Topmanta, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans o Ciemen. Avui s’ha presentat en roda de premsa aquesta campanya per aturar el genocidi a la zona.

Al nord-est de Síria la gent ha invertit grans esforços per construir l’Administració Autònoma del Nord-est de Síria, el primer projecte polític a l’Orient Mitjà que promou una comprensió alternativa de l’organització social, basada en la interculturalitat, relacions de gènere diverses i justes i el respecte pel medi ambient, amb una proposta política desenvolupada amb l’objectiu de facilitar la convivència de l’àmplia varietat de cultures que conviuen a la zona. Amb la recent ofensiva d’invasió de Turquia sobre aquest territori, es posen en perill tots els avenços socials produïts durant els últims anys i s’amenaça amb un genocidi. Per això és imprescindible augmentar la pressió per part de la comunitat internacional per sostenir la resistència històrica de la població de la regió.

El comunicat de la campanya Aturem la invasió crida a deixar de consumir productes turcs, sumant-se al boicot acadèmic i cultural, i a exigir als nostres governs la fi del comerç d’armament amb Turquia. Crida també a organitzar-nos i participar en convocatòries i accions de rebuig contra la invasió turca del nord-est de Síria.

Així doncs us animem a organitzacions i persones individuals a adherir-vos aquí a aquesta campanya.