Ens adherim a les campanyes #Ràtios20 i Manifest Antinuclear

Durant aquest últim mes ens hem adherit als manifestos de les campanyes #Ràtios20 de la Federació d’Associacions de Pares i Mares de Catalunya (FAPAC) i el Manifest Antinuclear de la plataforma Tanquem Les Nuclears.

La FAPAC ha iniciat aquesta acció per exigir la baixada de la ràtio de les escoles públiques de 25 a 20 alumnes per aula. La organització defensa que el descens de la demografia esdevé una excel·lent oportunitat per mantenir les mateixes línies, disminuint el nombre de nens per classe, per contribuir a la millora de l’educació. En aquest sentit, insta al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya a complir la Resolució 175/XI del Parlament de Catalunya sobre el tancament de línies d’ensenyament i sobre les ràtios d’alumnes. Podeu sumar-vos a la petició en aquest enllaç.

Per la seva banda, la plataforma Tanquem Les Nuclears ha iniciat una recollida d’adhesions al manifest contra la legalització de l’emissió de partícules i elements radioactius. Aquesta mesura es contempla al «Projecte de Llei de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic; de creació de l’impost sobre el risc mediambiental de la producció, manipulació i transport, custòdia i emissió d’elements radiotòxics; de l’impost sobre begudes ensucrades envasades; de l’impost sobre grans establiments comercials, i de l’impost sobre les estades en establiments turístics». Podeu adherir-vos al manifest aquí.