Donem la benvinguda a les noves sòcies!

Durant aquest mes de febrer hem incorporat 4 noves entitats sòcies a la XES, les voleu conèixer? Volem donar-los la benvinguda a la família de l’economia solidària, esperem que tinguin un llarg recorregut a la Xarxa d’Economia Solidària!

Coodin és una cooperativa de treball de dinamització social i comercial. Aquesta és una iniciativa pionera, ja que actualment no existeixen cooperatives, ni empreses en general, que es dediquin de forma específica al sector de la dinamització. Més concretament, Coodin, porta a terme tasques de promoció i difusió d’entitats comercials i d’iniciatives socials, foment de l’associacionisme, redacció d’informes i de recerca i diagnosi d’un territori i, en general, l’elaboració i execució de projectes per a la millora del teixit comercial i social del territori. La cooperativa va ser constituïda el gener d’enguany i té la seu social a Baró de Viver.

I-labso és una cooperativa formada per professionals de les ciències socials que ofereix serveis de consultoria per a les organitzacions i les entitats públiques en el camp de la presa de decisions, la revitalització democràtica, la diagnosi social i d’opinió i el disseny i avaluació de programes i polítiques.

L’Ortiga Grup Cooperatiu neix amb la voluntat de dinamitzar i difondre l’agricultura sostenible a l’entorn de Sant Cugat del Vallès i la Serra de Collserola. Són productors/es i fan agricultura ecològica a la finca de Can Monmany (Valldoreix), a les faldes de Collserola. Volen ser una opció per aquelles persones que busquin consumir d’una altra manera: ecològic, de proximitat, de temporada i de pagès. Ofereixen recursos pràctics tant per començar un hortet com per a persones vinculades al món de l’agricultura i proposen activitats a aquelles escoles que creuen que l’alimentació i l’agricultura són temàtiques transversals amb un gran potencial educatiu. Treballen a través de l’agricultura social per a què l’alimentació ecològica sigui una opció també per a persones en risc d’exclusió social.

Aliances Sostenibles és una consultoria que ofereix serveis d’organització d’esdeveniments sostenibles, serveis de màrqueting i comercials i realitzen diagnòstics i dinamització de l’economia social i solidària. Es defineixen com un grup de persones a qui “ens uneix la forma de treball participativa, compromesa, amb proveïdors que comparteixin els nostres valors, i amb clients que afegeixin valor social i ambiental a la societat per a assolir un món més equitatiu i respectuós amb l’entorn natural”.