IV Conferència Internacional de Monedes Socials i Complementàries

L’Espai de Coordinació de Monedes Socials de Catalunya a través de la Xarxa d’Economia Solidària, coorganitza juntament amb la Universitat Oberta de Catalunya, la IV Conferència Internacional de Monedes Socials i Complementàries, que tindrà lloc del 10 al 14 de maig del 2017 al Parc Tecnològic Nou Barris de Barcelona . L’esdeveniment també compta la participació de la Research Association on Monetary Innovation and Community and Complementary Currency Systems (RAMICS), l’International Journal of Community Currency Research (IJCCR), l’Instituto de la Moneda Social (IMS) i la Sustainability School.

Dins del programa, el secretari de la XES, Xavi Palos, oferirà una xerrada el dijous dia 11 de 17h a 17:30h sota el títol (provisional) de “Monedas sociales y complementarias desde la Xarxa d’Economia Solidària» .

L’objectiu de la IV Conferència Internacional de Monedes Socials i Complementàries és reflexionar en relació a les monedes socials i complementàries com a eines que, posades en mans de les persones, fomenten el canvi social en pro d’un desenvolupament plenament sostenible. L’autogestió, la confiança, la proximitat, el respecte, la benevolència … són elements molt determinants en el transcurs d’aquest tipus d’iniciatives. No obstant, igual com en qualsevol tipus de conducta, perquè aquesta sigui perdurable en el temps és necessari que estigui clarament arrelada en el dia a dia de les persones. La presa de consciència de tot això, així com l’impuls promogut des del més interior del nostre ésser, des dels valors personals, són clau per a garantir la supervivència d’aquest tipus d’iniciatives.