2a Primavera Cooperativa de Sants #CulturaCooperativa

El proper dissabte 6 de maig a partir de les 10h, a la Plaça Bonet i Muixí ( Plaça Josep Pons) l’Associació per l’Impuls de l’Economia Cooperativa i Comunitària de Sants-Montjuic us convida a participar a la segona edició de la Primavera Cooperativa, que enguany té com a tema central la cultura cooperativa.

Des de les 10h del matí hi haurà una Fira i Mercat de Pagès on participaran una vintena de cooperatives i projectes d’economia social i solidària i un espai de joc lliure per a la mainada, dinamitzat per les cooperatives Trama i Zumzeig i l’Escola Arcàdia, on hi haurà també activitats infantils. Hi ha programades xerrades i activitats, que començaran a les 11:30 amb una presentació de les cooperatives i resta de projectes que participen a l’Impuls Cooperatiu de Sants, i comptarà amb diverses activitats sobre el cooperativisme al món cultural i la cultura i les pràctiques organitzatives que aposten per cooperar i no competir: a les 17.30h. hi haurà una taula rodona sobre cultura cooperativa amb la participació del bar cooperatiu Koitton Club, el cinema cooperatiu Zumzeig, la cooperativa de producció musical Que Soni, la cooperativa teatral El Timbal, la cooperativa cultural Indigestió i la cooperativa artística La Fundició.

Des de les 12.30, la Ràdio K, vinculada als projectes de l’Impuls, oferirà un programa de ràdio en directe des de la plaça Bonet i Muixí; hi haurà també un Vermut Musical i un dinar popular a càrrec del Koitton Club i el Kop de Mà; un trivial cooperatiu de sobretaula, organitzat per l’Aula d’Idiomes, projecte guanyador del Premi Micaela Chalmeta 2016 per a la creació de cooperatives, i una micropresentació de reportatges de la cooperativa La Directa.

La Primavera Cooperativa es tancarà a les 20h amb una actuació musical que organitzen Que Soni i Koitton Club.

Per segon any consecutiu, la Primavera Cooperativa convida les cooperatives i altres projectes de l’ economia social i solidària del districte a donar a conèixer els seus productes i serveis i promocionar el mercat social, un sector que en temps de crisi ha estat capaç de mantenir i generar ocupació de qualitat prioritzant el benestar de les persones i el planeta per davant dels beneficis econòmics i que genera el 8% de llocs de feina i 7% del PIB de Barcelona.

La Primavera Cooperativa inaugura les activitats de primavera i estiu de l’Impuls Cooperatiu de Sants, que a partir del 14 de maig, organitza els Vermuts Coop a la fresca, cicle musical i de promoció de l’economia solidària que tindrà lloc cada diumenge a la Plaça Cal Muns.

L’Impuls Cooperatiu de Sants és l’associació que impulsa l’economia cooperativa i comunitària dels barris de Sants – Montjuïc; agrupa cooperatives de treball i d’habitatge, grups de consum, associacions i iniciatives socioeconòmiques comunitàries en un espai de trobada, intercooperació i visibilització. Ha realitzat accions de promoció (com el Catàleg SantsCoop 2016, Vermuts Cooperatius), i trobades per mancomunar necessitats col·lectives dels projectes. És una de les Xarxes Locals de la XES i és una de les impulsores de Coòpolis, l’Ateneu Cooperatiu de Barcelona. Coòpolis serà un dels 15 ateneus de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius de Catalunya que impulsen la creació de noves cooperatives i generació de llocs de treball en l’àmbit de l’economia social i solidària.