Un centenar de persones debaten sobre els reptes de l’Economia Solidària en el marc de la II Escola d’Estiu

Més d’un centenar de persones van debatre durant tres dies sobre els reptes de futur i les claus per convertir l’Economia Solidària en una eina de transformació social. Ho van fer al Prat de Llobregat, en el marc de la segona edició de l’Escola d’Estiu de l’Economia Solidària, promoguda per la Xarxa d’Economia Solidària i la Fundació Esperanzah.

Intercooperació i intercanvi de coneixement, generositat per reconèixer l’altre, necessitat de més formació, flexibilitat per adaptar-se als canvis, treballar per canviar la forma i la concepció de l’Estat per no haver d’assumir els ritmes de l’administració. Aquestes són algunes de les idees que els diferents grups de treball van apuntar com a reptes a treballar en les conclusions de l’Escola.

Va ser el moment culminant de tres dies d’Escola durant els quals es van posar sobre la taula experiències de treball en el marc de l’economia solidària i es van debatre qüestions com la feina dels ateneus cooperatius en la dinamització dels ecosistemes locals, el paper de l’economia solidària en l’enfortiment de les comunitats locals, els pros i contres de l’anomenada economia col·laborativa, amb exemples de bones i males pràctiques, i la relació entre l’economia solidària i les persones migrants. El darrer dia també es van realitzar diversos tallers sobre intercooperació, polítiques públiques, límits i contorns de l’economia solidària i articulació de la cultura cooperativa.

La principal conclusió de les jornades: després de només dues edicions, l’Escola d’Estiu ha aconseguit convertir-se en el principal espai de trobada, reflexió i aprenentatge del sector.

Gràcies per la participació i us esperem l’estiu que ve!