Projecte Dones ESS

Les dones joves: un sector clau per l’ESS

La Xarxa d’Economia Solidària participa en el projecte Apoderant a les dones joves de la Mediterrània, un sector clau per a promoure l’economia social i solidària que impulsa l’Agencia Catalana de Joventut. Al projecte participen regions de diversos països de la Conca mediterrània com la regió de Tànger-Tetuan-Al Hoceima (Marroc), la Regió de Sousse (Tunísia), Còrcega (França), la regió de la Campanya (Itàlia) i Catalunya.

L’objectiu del projecte es sensibilitzar aquests governs regionals sobre la importància de l’ESS i aconseguir polítiques públiques a cada regió per promoure la participació de les dones joves a l’ESS.

Des de Xes, estem fent una reflexió de fons sobre les oportunitats que presenta l’ESS per a les dones joves, tenint en compte que el mercat de treball no és neutre en qüestió de gènere. El nostre paper al projecte consisteix, en aquesta fase inicial, en construir una metodologia que servirà per fer la investigació prèvia a la realització de la política publica.

D’altra banda, els dies 22, 23 i 24 de novembre, la XES va dinamitzar unes jornades amb participants de totes les regions implicades, per tal de compartir les reflexions i la metodologia treballada a Catalunya amb l’objectiu que la resta de contraparts del projecte, puguin adaptar-la al seu context.