Què estem fent a la comissió de comunicació? Et posem al dia

En aquest 2018 inaugurem un nou espai al butlletí per explicar-te en què estan treballant les diferents comissions de la Xarxa d’Economia Solidària. D’aquesta manera, volem mostrar-te com es cuinen les activitats, accions i campanyes i animar-te a que tu també hi formis part! Comencem aquesta sèrie de publicacions amb la comissió de comunicació. Vols saber en què estem treballant?

La comissió de comunicació de la XES en aquests moments està preparant dues campanyes que es llançaran entre els mesos de febrer i maig: una sobre l’eina d’observació de gènere de la comissió d’economies feministes i una altra de difusió i promoció de la creació de xarxes locals.

En la primera campanya, prevista per finals de febrer, volem donar visibilitat a les situacions de desigualtat de gènere que es produeixen als espais col·lectius de les nostres organitzacions, com ara reunions i assemblees. Per això comptarem amb sis imatges elaborades per 6 dones il·lustradores que ens permetran reconèixer-nos i identificar quines d’aquestes situacions estem normalitzant en la gestió de la nostra entitat: qui apara la paraula, quin tipus d’intervencions es produeixin, qui s’encarrega de les tasques reproductives…? D’una banda, l’objectiu és promocionar l’ús de l‘eina d’observació de gènere impulsada per la comissió d’economies feministes, que permet recollir aquest tipus de dades perquè les organitzacions de l’ESS facin una anàlisi crítica i pensin formes de millorar les seves pràctiques. De l’altra, es pretén sensibilitzar sobre les desigualtats de gènere entre les persones que som part de l’ESS però també entre les que estan més allunyades, ja que es tracta d’una qüestió que afecta gairebé qualsevol àmbit.

D’altra banda, entre els mesos d’abril i maig llançarem un espot per promocionar les xarxes locals d’ESS. Amb aquesta campanya volem reafirmar la necessitat de seguir articulant xarxes arrelades al territori, que impulsin l’ESS des del coneixement de l’entorn i la intercooperació entre organitzacions i persones. Estem retocant el guió i ben aviat es començarà a produir.

En el nostre pla de treball d’enguany, tenim més projectes i debats pendents sobre comunicació interna, la nostra relació amb els mitjans de comunicació i l’elaboració de discurs sobre economia solidària mitjançant estratègies de comunicació transformadora.

Si voleu participar a la comissió i ajudar-nos a pensar aquestes i altres accions, podeu trobar-nos a ECOS Bailén el primer dimarts de cada mes sobre les 15h. Envia’ns un correu a comunicacio@xes.cat! També podeu seguir-nos a través del nostre compte de Twitter o la pàgina de Facebook. Perquè tot allò que no s’explica és com si no existís!