La comissió de fira vol construir una FESC de totes i per a totes

Aquest any la Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC) se celebrarà els dies 26, 27 i 28 d’Octubre. Volem que la VII FESC segueixi sent un moment de trobada, d’intercanvi i aprenentatge per al moviment.

Per fer-ho possible comptem amb moltes persones voluntàries que permeten tirar endavant aquest projecte tan ambiciós any rera any. En la propera assamblea del 10 març, tots les sòcies de la XES tindrem un espai per discutir la proposta de pla de treball per a aquest any. Però ja us adelantem una novetat, com a mostra del compromís de la FESC amb la llibertat d’expressió, les activitats lúdiques de l’esdeveniment inclouran un concert del raper Valtonyc recentment imputat a 3 anys i mig de presó per una lletra contra la monarquia espanyola.

Per a les que ho desconeixeu, ens agradaria fer-vos cinc cèntims de com s’organitza la Fira. Bàsicament les tasques es reparteixen entre les diferents comissions que es coordinen en la reunió plenària un cop al mes. Aquestes comissions són:

  • Logística: S’encarrega de planejar la distribució de les expositores i la resta d’infraestructures necessàries per a la realització de la Fira.
  • Continguts: Prepara el tema central sobre el que pivotaran les xerrades. Elabora I coordina el programa de continguts (disseny, contacte amb els ponents, gestió dels desplaçaments/allotjaments, gestió de les sales durant els dies de la Fira…)
  • Comunicació: S’encarreguen de fer difusió de l’esdeveniment en xarxes i amb cartelleria, de coordinar la relació amb la premsa, d’actualitzar la web i la app, de coordinar la redacció i impressió de l’InfoXES,  coordinar la creació de la imatge corporativa de cada edició i el marxandatge de la Fira.
  • Lúdiques: Dissenyen i coordinen el programa cultural de la FESC: les actuacions públiques i el concert de la nit
  • Gestió de persones: Fan la crida per a que hi hagi persones violuntàries durant la celebració d ela FESC I vetllen per la seva coordinació I cura.

Ens adonem que per a fer que la FESC sigui una realitat i creixi, necessitem comptar amb més persones i també amb més pressupost. A més volem que les sòcies sentin la FESC com un projecte propi. Per això, llancem una crida a totes les entitats de la XES per a que ens ajudeu també a fer realitat la FESC 2018.  Us proposem dues formes no excloents de fer-ho:

  • Participar de les comissions alliberant unes hores a alguna persona del vostre col·lectiu per tal de que participi d’alguna de les comissions de la Fira
  • Ser patrocinador aportant diners o intercanvi de serveis a la Fira

Si sou una entitat de la XES i voleu formar part de l’organització de la Fira, poseu-vos en contacte amb coordinacio.fesc@xes.cat.

Moltíssimes gràcies per fer la Fira possible i l’economia solidària una realitat!