Comunicat conjunt de l’Associació Economia Social Catalunya

Arran dels greus successos que s’estan produint a Catalunya: empresonament de líders socials, detencions i processaments judicials arbitraris, repressió a la societat civil, així com l’empresonament d’una part important dels nostres representants polítics, entre els quals la detenció d’ahir, a Alemanya, del Molt Honorable Carles Puigdemont i Casamajó, president de la Generalitat de Catalunya, des de l’Associació Economia Social Catalunya, volem expressar l’enorme preocupació amb què vivim la situació de vulneració dels principis democràtics i dels drets civils que s’està produint.

Exigim posar fi a la vulneració dels drets civils i polítics i la immediata posada en llibertat de tots els empresonats i el retorn dels exiliats per motius polítics.

Exigim el respecte de les normes de la democràcia i els resultats electorals, conseqüència de l’expressió de la ciutadania i que els problemes polítics es resolguin políticament.

Instem a totes les formacions, sense excepció, a crear un front unitari i transversal en defensa de la democràcia i els drets civils i polítics fonamentals atesa la involució democràtica sense precedents que estem patint.

Fem una crida a la facilitació, per part de totes les forces polítiques, a poder construir un govern que expressi la voluntat del nostre poble.

Barcelona, 26 de març de 2018

Entitats signants: Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya, Conferació de Cooperatives de Catalunya, Taula del Tercer Sector, la Federació de Mutualitats de Catalunya i la Confederació Empresarial del Tercer Sector.