Ens adherim a les campanyes “No callarem” i “Feliciano es queda”

Durant aquest mes de març, la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya s’ha adherit a dues campanyes a través de la comissió d’externes: “No callarem” i “Feliciano es queda”.

No Callarem és una plataforma transversal i plural de ciutadans i ciutadanes, col·lectius i entitats que treballen en defensa del dret a la llibertat d’expressió, considerat aquest com a dret fonamental dintre una democràcia. La plataforma es va fundar durant març de 2017 com a resposta davant l’amenaça a un retrocés dels límits de la llibertat d’expressió. Durant els darrers mesos, hem vist com aquests drets bàsics han estat atacats sistemàticament a través de sentències i acusacions a persones que a través de cançons, acudits, publicacions a les xarxes socials o declaracions han qüestionat les estructures de l’estat espanyol. Un dels exemples més greus ha estat la condemna a la presó al raper Valtonyc acusat d’enaltiment del terrorisme, injúries a la corona i amenaces. Valtonyic és un dels artistes convidats dins de la programació lúdica de la VII Fira d’Economia Solidària de Catalunya.

Des de la XES donem suport a No Callarem i us animem a signar el seu manifest.

D’altra banda, també hem donat suport a “Feliciano es queda”, una campanya impulsada pel Sindicat de Barri de Poble Sec. El Feliciano és un veï del barri amenaçat per un desnonament després de que l’empresa Norvet comprés el bloc on viu des de fa més de 15 anys amb els seus dos fills. Després de setmanes d’accions, el desallotjament ha estat aturat i el Feliciano s’ha convertit en un símbol de resistència de l’especulació immobiliària. Felicitats al Sindicat de Barri i continuem amb la lluita contra els especuladors!