Fòrum Social Mundial d'Economies Alternatives a Barcelona

Preparem el Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores

Tal com es va anunciar al darrer Fòrum Social Mundial de Salvador de Bahia, iniciem un procés de confluència, tant a nivell local com a nivell internacional, entre tots aquells moviments, pràctiques, iniciatives i maneres d’entendre l’economia, que tenen com a objectiu la transformació del sistema econòmic actual, més enllà de l’economia solidària. Aquest procés tindrà diverses etapes en tots els continents, i culminarà en un Fòrum Social Mundial Temàtic sobre les economies Transformadores.

Alguns d’aquests processos de confluència ja s’estan donant des de fa molt de temps, tant a nivell local com global: ara volem unir les nostres forces, solucions i pràctiques existents per construir una Agenda Global Inclusiva des d’allò local, i superar els grans reptes actuals.

Crida a moviments socials i xarxes

Per llançar el procés de dos anys fins al Fòrum Social, i assegurar que partim d’una dinàmica local sòlida i ben arrelada, des de Barcelona hem llançat una crida als següents moviments i xarxes:

  • Les Economies Feministes i amb perspectiva de gènere
  • L’Agroecologia i la Sobirania alimentària?
  • Els Comuns (naturales, urbanos y digitales)
  • L’Economía Social i Solidària, el moviment Cooperativista, i el Comerç Just
  • Les Finances Ètiques i Solidàries

Altres organitzacions de formació i investigació (universitats) també van respondre a la convocatòria i s’ha proposat un eix transversal sobre polítiques públiques transformadores, amb una visió de co-construcció participativa.

Quines etapes hi haurà en el procés cap al Fòrum Social?

Ens plantegem aquest Fòrum Social Mundial com un procés en dues etapes.

Primavera de 2019: primera trobada de confluència. Ens reunirem 3 dies amb representants de les principals xarxes i moviments socials – així com grups de recerca universitaris i membres del moviment municipalista, entre d’altres. Serà una trobada de treball amb dinàmiques dirigides a desenvolupar nous processos de confluència a nivell local i internacional. Serà també un preescalfament de cara a la celebració del FSM de 2020. Preveiem una assistència d’unes 500 persones per aquesta trobada.

Primavera de 2020: celebració del FSM de les Economies Transformadores. Volem fer d’aquest esdeveniment un esdeveniment útil que proposi una Agenda Mundial, amb compromisos col·lectius i acords concrets a nivell local i internacional, que assegurin la continuïtat del procés de confluència de dos anys. Preveiem una setmana de xerrades i assemblees generals, però també una gran programació cultural que involucri la població local i les iniciatives transformadores de Barcelona i Catalunya. Preveiem la participació de més de 10.000 persones per a aquest esdeveniment històric.

Hem llançat una crida a organitzacions i moviment per ser copromotors del Fòrum. Si us hi interessa, inscriviu-vos aquí!

Trobareu més informació al web de RIPESS.

 

1 resposta

Els comentaris estàn tancats.