Inscripcions obertes pel III Postgrau Economia Social i Solidària

La Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya, a través de la comissió de Formació, posa en marxa la 3a edició del Postgrau Economia Social i Solidària – Estudis Europeus, coordinat acadèmicament per La Ciutat Invisible. El curs tindrà lloc entre el 8 d’octubre de 2018 i l’1 de juliol de 2019. En aquesta edició, la intercooperació i l’enfortiment socioeconòmic local, els sectors productius emergents i la capacitació per acompanyar noves cooperatives hi tenen un protagonisme destacat.

En la III Edició del Postgrau (2018-2019), oberta a 20 alumnes, es contemplen 3 mòduls de 150 hores de formació presencial i dues visites formatives al Bages i Andalusia. L’alumnat del postgrau, havent complert amb la participació mínima i la realització de les tasques exigides en els estudis, podrà optar a les acreditacions següents:

  • Titol professional Cadre-dirigeant d’entreprise d’ESS, de l’Institut AROBASE (França).
  •  Titol universitari Manager in Social Economy, de la Universat de Pecs (Hongría) (30 Crèdits ECTS) (Amb matriculació extra a la Universitat de Pecs).

Programa del postgrau

Aquest és el programa del curs:

  • 1r mòdul: L’Economia Social i Solidària a Catalunya. De la cooperativa a l’enfortiment socioeconòmic local. D’octubre a desembre 2018. 70 hores presencials. Assistència a FESC TP0 (octubre 2018) i sortida al Bages (novembre 2018).
  • 2n mòdul: L’Economia Social i Solidària: reptes globlals i sectors productius emergents. De febrer a març 2019. 44 hores presencials. Visita a projectes cooperatius d’Andalusia. Realització projecte teòric del Postgrau (TP1).
  • 3r mòdul: Constitució i gestió de cooperatives. D’abril a juliol 2019. 36 hores presencials. Realització projecte pràctic (TP2) o pràctiques en cooperatives.

El programa compta amb un professorat amb una llarga trajectòria dins de l’ESS, amb la participació d’organitzacions com el Col·lectiu Ronda, Coop57, l’Associació de Comunitats Autofinançades, l’Apòstrof, Labcoop o Opcions, entre altres. El preu del curs és de 400 euros, amb possibilitat de beca, i les sessions tindran lloc els dilluns de 16.30h a 20h a la Lleialtat Santsenca (Barcelona). Podeu realitzar la preinscripció a través d’aquest enllaç.