Comissió Ecologia XES

La XES estrena nova comissió d’ecologia

La Xarxa d’Economia Solidària està d’enhorabona: estrena nova comissió d’ecologia! Les jornades realitzades al juny del 2018 sobre Economia Socioambiental i Solidària, organitzades per Espai Ambiental Cooperativa amb el suport de la XES, van servir per visualitzar entre les organitzacions participants la necessitat que l’economia social i solidària treballi de forma més coordinada el valor de l’ecologia i la sostenibilitat per poder-se enfortir. A les conclusions es va recollir que s’havia d’impulsar una comissió d’ecologia dins de la XES amb uns objectius comuns a treballar. Ara és el moment de presentar-vos aquest nou espai de treball dins de la xarxa!

Comissió d’ecologia: manifest per una economia sociambiental i solidària

En un món amb recursos finits, on hi ha la necessitat d’evolucionar cap a un model basat en l’economia ecològica, anticapitalista i feminista; on les cures han d’estar també en el centre i on s’han de tenir en compte les conseqüències que té per a la vida l’actual model econòmic; on hem d’obrir el camí per assolir una vertadera transició ecològica, amb un arrelament territorial i local fort i també comunitari; des de les entitats, cooperatives i empreses socials, volem organitzar-nos per poder fer-nos visibles i créixer.

Des de la comissió fan una crida a totes aquelles entitats que tenen dins de la seva missió assolir la sostenibilitat dins d’un altre paradigma econòmic, per a que s’adhereixin per treballar-hi conjuntament. Per a més informació, adhesions i participació, podeu escriure a ecologia@xes.cat.

La comissió d’ecologia arrenca amb la participació de Ecoregió Catalunya, Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya, Ateneu del Baix Llobregat, Barcelona + Sostenible, Col·lectiu El Tinglado, El Risell, Espai Ambiental Cooperativa, Fundació ENT, Nusos, Solidança, Som Mobilitat i Som Natura.