Regala ESS

Aquest Nadal, regala economia solidària!

Són nombroses les campanyes que podem trobar en aquestes dates convidant a consumir responsablement. A l’Economia Social i Solidària (ESS) promovem el consum conscient i transformador els 365 dies de l’any, ja que es tracta d’una de les nostres principals propostes per promoure marcs econòmics justos, solidaris i sostenibles, com es reflecteix tant en la nostra carta de principis com en les múltiples accions que realitzem.

No obstant això, ens sembla important incidir també de manera específica en aquestes dates de consumisme desaforat, i és per això que llancem, al costat de REAS i el Mercado Social, una campanya pròpia i comuna entre les xarxes i entitats de tot l’estat. Amb ella busquem trobar-nos amb la nostra gent, amb totes aquestes persones que d’una o altra forma són part d’aquest moviment: treballadores d’entitats d’economia solidària, persones voluntàries, consumidores responsables …, i recordar-li així a la nostra àmplia base social que l’ESS està llista perquè la regalis.

Si bé tota proposta en valors pot resultar una mica etèria (i d’això se serveixen les multinacionals i el màrqueting més sensibler), en el cas de l’ESS passa justament el contrari: no només es tracta d’una aposta sincera i coherent en valors, sinó que també pren cos en una àmplia oferta de productes i serveis que s’ha anat conformant gràcies a l’important creixement d’aquest model durant les últimes dècades. Agricultura ecològica, artesania i productes de comerç just, roba i decoració, mobilitat sostenible, oci i cultura, … les alternatives per exercir un consum crític són nombroses i diverses, i estan a un pas de tu, en les teves xarxes més properes.

Et sumes al consum responsable aquest Nadal? Ens ajudes a difondre la campanya? Regales ESS?

Regala ESS:

1. Consulta el catàleg de la teva Mercat Social territorial o la teva xarxa d’Economia Solidària més propera.
2. Tria el teu producte o servei de regal.
3. Contacta o visita a l’empresa proveïdora i adquireix el regal o demana un val.
4. Dóna el teu regal amb la millor dels teus somriures perquè no només estaràs regalant responsablement sinó contribuint amb això a promoure una economia justa i sostenible.

Difon la campanya de l’ESS:

1. Reenvia aquesta notícia als teus contactes i recorda’ls que l’ESS està llista perquè la regalis!
2. Mou els materials de campanya a la teva web, xarxes socials i contactes.

 

Regala ESS