Benvingudes les noves sòcies del febrer i el març

En els dos últims mesos  s’han incorporat tres noves iniciatives a la XES. Benvingudes! Aquí en teniu un tastet:

FemProcomuns es defineix com una eina social estratègica per cooperativitzar i fer viable l’activitat procomuna. La iniciativa té el format de cooperativa des de l’any 2017 i el seu principal objectiu és consolidar un ecosistema comú, basat en els principis de l’autogestió comunitària, la sostenibilitat ecològica, econòmica i humana, el coneixement compartit i la replicabilitat. Entre alguns dels seus projectes hi trobem la Comunificadora, un programa per acompanyar  la transició de projectes de l’Economia Col·laborativa a l’Economia del procomú, el CommonsCloud, una alternativa lliure al núvol privatiu, o la Teixidora.net, un projecte participatiu per recollir coneixement generat en xerrades i esdeveniments, compartir documentació, explorar connexions, relacionar entre sí els debats i activitat i cartografiar actors.

La Pera Comunicació és una cooperativa formada per tres sòcies professionals de l’àmbit audiovisual, de la comunicació, de la gestió cultural i del periodisme. El projecte ofereix experiència en el món de l’economia solidària, el cultural i l’educatiu per col·laborar amb projectes, entitats o empreses amb voluntat transformadora. Treballen des d’una perspectiva feminista en disseny de campanyes de comunicació, continguts, disseny gràfic i web, fotografia i vídeo. La seva seu està al barri del Raval de Barcelona.

Zumzeig Cinecooperativa és el primer cinema cooperatiu de Catalunya i es presenta com un espai per a pensar i compartir. La iniciativa fa una  aposta cultural compromesa i activista, sense ànim de lucre, amb una programació multidisciplinar en versió original que comparteix protagonisme amb altres activitats culturals. La iniciativa té com a propòsit estar present en el teixit cultural i social de la ciutat. La seva programació  aposta per continguts culturals de qualitat a preu popular, trencant així el cercle d’invisibilitat a què moltes propostes artístiques són injustament sotmeses. El seu espai és polivalent  i acull altres activitats culturals.