Fira de l'Economia Social i Transformadora de Ponent

Ponent FEST i FESCT, properes fires d’economia transformadora

Prepareu l’agenda perquè tenim dues fires a terres de Ponent i al camp de Tarragona en les properes setmanes.

A Lleida, se celebrarà el 7 i 8 de juny la primera Fira de l’Economia Social i Transformadora de Ponent al Turó de la Seu Vella amb l’objectiu de donar a conèixer què és l’economia social i solidària i visibilitzar les iniciatives que treballen des d’aquesta perspectiva. Des de la XES hem donat suport en l’organització de l’esdeveniment.

Ponent és un territori on està creixent la base social per recórrer el camí en la construcció del mercat social i s’espera que aquesta Fira ajudi a augmentar el nombre de consumidores, proveïdores, estalviadores i emprenedores.

Les sòcies de la XES hi són benvingudes en les seves diverses formes de participació.  Podeu consultar com fer-ho a la web de Ponent Fest. El divendres 7 es dedicarà a una jornada tècnica al matí i una sessió d’intercooperació a la tarda; i dissabte 8 hi haurà la fira d’entitats i diferents xerrades, el dia s’acabarà amb un sopar amb actuació musical. Totes les activitats se celebraran a la Casa de la Volta.

A Tarragona, per segon any es celebra la II Fira d’Economia Solidària del Camp de Tarragona (FESCT), organtizada per l’Ateneu cooperatiu Coop Camp i Setem amb la col·laboració de diverses entitats, entre les quals la XES. Serà a la cèntrica Plaça Corsini de Tarragona (Plaça del Mercat) durant tot el dia, de 10h a 21h.

  • 10h Inici de la fira
  • 11h Ruta de descoberta pels stands (dinamitzada per El Far SCCL)
  • 12h Lectura de manifest i acció de denúncia (La Coordi)
  • 13h Vermut (DJ feminista)
  • 14h Dinar a preus populars (Casal Popular Sageta de Foc)
  • 17h Ruta de descoberta pels stands (dinamitzada per El Far SCCL)
  • 17h Espai d’intercooperació per a les cooperatives d’alumnes del Camp
  • 18h Lectura de manifest i acció de denúncia (La Coordi)
  • 18:15h Obra de teatre “L’Assemblea” (El Timbal SCCL)
  • 20h Concert de cloenda (Estudi de Música SCCL)

Durant tota la jornada també comptarem amb la exposició Catalunya: Terra Cooperativa, un espai de jocs cooperatius dinamitzat (Icaria Cooperativa), stands interactius de Setem i un espai de Barra (Casal Popular Sageta de Foc).

La participació a la Fira és totalment gratuïta, podeu trobar més informació i fer la inscripció aquí.