4a #PrimaveraCooperativa2019 de Sants: Cultura, cooperativisme i comunitat

El dissabte 18 de maig d’11 del matí fins a mitjanit se celebra la 4a edició de la Primavera Cooperativa de Sants al Recinte de Can Batlló de Sants, Barcelona, amb el lema : Cultura, cooperativisme i comunitat. La organitza Impuls Cooperatiu, la xarxa local de la XES a Sants.

Espais durant tot el dia:

  • 11 a 18h al carrer 11 de juny tram de la Nau 69 cap abaix: Fira de projectes i col.lectius de l’economia social i solidària del territori i de la ciutat i els projectes de Can Batlló a càrrec de l’Impuls Cooperatiu.
  • 11 a 17h al costat de les pistes esportives: Espai de joc infantil a càrrec de Tata Inti
  • 11 a 14h a les pistes esportives: Jornades esportives, antiracistes i de comunitat a les pistes i al rocòdrom de Can Batlló a càrrec de La Ciutat Invisible

Activitats programades:

11h- 12h: Presentació dels nous projectes cooperatius sorgits al territori

12h- 13.30h a la Nau 69: Com imaginem el futur de Can Batlló? La gestió comunitària dels béns comuns urban.  Debat sobre les possibilitats que obre la signatura del conveni de concessió de Can Batlló per 50 anys Amb Ivan Miró (Impuls Cooperatiu de Sants), Noe Cognom (Arcàdia, Can Batlló) i Mauro Castro (La Hidra)

12h-13h: Mobilitat sostenible i cooperativa: el bici-cargo mancomunat de Sants. Taller de normativa de vehicles de dues rodes i ús del bici-cargo, a càrrec de l’Economat Social.

12h als diferents espais de Can Batlló: Ruta pels tallers i espais d’oficis de Can Batlló a càrrec de La Fusteria de Can Batlló, Descontrol, La Borda, La Imprenta, Eines… Amb un grupo màxim de 25 persones

13.30h-16h davant del centre de documentació: Dinar popular i comunitari amb barbacoes. Es vendran paquets amb un quit per cuinar: opció carnívora i opció vegetariana/vegana

15.30h-17h a la zona del dinar: Trivial cooperatiu

17h dins l’espai de joc infantils: Taller de “Contes d’elles per a totes i tots” a càrrec d’ Irene Cuesta. A partir del llibre “Un conte propi: històries per escoltar i llegir, heroïnes per descobrir [1]” es farà una lectura dramatitzada, posant èmfasi en la seva dimensió creativa i transformadora, i la seva relació amb referents feministes en relació al gènere. L’activitat es basa en el joc mitjançant el dibuix, propiciant l’aportació original de cadascú i fomentant la col·laboració entre les persones del públic, tot aprofitant la seva diversitat.

17h-19h a l’auditori: Presentació de la Guia pel Cooperativisme Cultural a Barcelona a càrrec de Coòpolis

19h-20h a l’auditori: Lliurament dels Premis Micaela Chalmeta de Coòpolis

19-20.30h a Nau69: Cinefòrum amb el documental El Entusiasmo (2017) a càrrec de Cinema Zumzeig

20:30h-00h a l’auditori: Espai musical amb SoundSystem pel Poble a càrrec de Quesoni