Presentem el cartell i lema de la FESC2019!

“L’economia ha canviat. I tu, a què aspires?” és el lema escollit per la vuitena edició de la Fira d’Economia Solidària FESC2019, que tindrà lloc els dies 25, 26 i 27 d’octubre al recinte Fabra i Coats del barri de Sant Andreu (Barcelona) i que, un any més, organitza la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya (XES).

Enguany, a través de la imatge del cartell hem volgut fer referència a la construcció de la societat de consum dels anys 50, fruit d’una publicitat que convidava als i les ciutadanes a consumir sense necessitat per aconseguir una vida més feliç i plena. Des de la fira ens reapropiem d’aquesta estètica per explicar que el model econòmic ha canviat i que existeixen alternatives que aporten per una manera de fer economia més justa, més igualitària i que posa a les persones al centre.

Davant un capitalisme amb una forta capacitat de mutació i adaptabilitat al pas del temps, l’economia solidària s’erigeix com un baluard de resistència i construcció de nous paradigmes que ofereixen llum i caliu en un context cada cop més depredador.

El 2018 es va tancar amb algunes esperances i unes quantes amenaces. El moviment feminista llueix amb més visibilitat, debat públic i sororitat que mai, sense poder lliurar-se dels assassinats i enormes desequilibris per raó de gènere. Alhora, l’extrema dreta avança traient pit des de l’altra banda del planeta, al sud i nord del continent americà, fins ben a prop de casa, amb la irrupció de Vox a Andalusia.

Així, davant el moment actual de retrocés democràtic i de drets, vindiquem l’economia social i solidària com un espai de Resistència, on analitzem críticament la realitat i ens organitzem per a defensar els drets col·lectius; Creació, com a proposta històrica de construcció d’alternatives que posen l’economia al servei de la comunitat, la democràcia, l’autogestió i el medi natural; i l’Avanç, com a moviment que creix i ha d’abordar reptes per a esdevenir emancipador i ocupar un major espai a la societat i l’economia.

D’altra banda, les inscripcions per les expositores ja estan obertes! En aquesta edició hi haurà un preu especial per aquelles organitzacions i projectes que s’inscriguin abans del 30 de juny. Del 1 de juliol al 10 de setembre el preu augmentarà així que us animem a aprofitar-vos d’aquesta reducció i registrar ja la vostra sol·licitud al formulari online. Recordeu que podeu sol·licitar una taula sencera o compartir taula amb una altra organització de l’ESS.

Us informem també que des d’avui i fins al 30 de juny, també podeu proposar activitats, xerrades i tallers per incloure al programa de la fira.