IV Fira ESS del Maresme a Mataró

La XES Mataró i Coop Maresme celebrem el 7 i 8 de juny la IV Fira ESS del Maresme (#firamarESSme) a la Plaça Santa Anna de Mataró amb exposició d’entitats del Maresme que tenen un element clau en comú: posar al centre de les seves activitats les persones i el seu entorn.

El divendres el programa cuEmE (Cultura emprenedora a l’Escola) mostrarà diverses experiències en creació de cooperatives d’alumnes mataronines, assessorades per agents cooperatius de la ciutat, i presentant els projectes que han desenvolupat durant l’any.

El dissabte la jornada començarà a les 12 del migdia, per a les cooperatives i entitats de l’ESS, amb un vermut de celler cooperatiu i la presentació de la Guia de cooperativisme de Coòpolis: una experiència d’intercooperació cultural.

A partir de les 17h podreu conèixer entitats, persones i col·lectius que comparteixen els principis i valors de l’ESS. També hi haurà begudes artesanes, es sortejarà d’un lot cooperatiu, ens acompanyarà del programa de ràdio de la FAVM La veu dels barris i farem activitats per la canalla. A partir de les 20.30 hi haurà música en directe amb un combo de l’Escola Municipal de Música i el grup Duda Ofender.

La fira és un espai d’intercooperació, artesania, feminisme, cultura popular, cures, intercanvi d’experiències, ecologia, autogestió, educació, sobirania alimentària, tant entre les mateixes entitats com entre les veïnes de la comarca interessades a reivindicar que no només, una altra economia és possible, sinó que existeixen experiències actualment que ja treballen en termes alternatius als pilars de l’economia capitalista.

Des de la XES, també paricipem a La Firra, una fira de sobiranies econòmiques i apoderament tecnològic organitzada per  Tangencial i APASSOS amb la col·laboració de Boca Nord i el Centre Cívic Guinardó per promoure l’economia social i solidària i l’apoderament tecnològic des de l’àmbit local que busca donar veu a entitats socials des del comsum responsable i la innovació social. Ho farem amb una xerrada sobre les 15 mesures cap a l’economia social i solidària als municipis, el dissabte dia 8 a les 18h de la tarda al Centre Cívic Guinardó.