Noves sòcies d’acció social i comunitària

Tanquem el curs amb quatre noves sòcies de la XES que treballen en l’àmbit d’acció social i comunitària o educativa. Benvingudes totes!

Ètic Hàbitat és una cooperativa d’iniciatives socials i accions comunitàries que treballa amb l’objectiu del compliment de la Carta Agenda Mundial de Drets Humans a la Ciutat a partir de projectes, serveis i formacions en l’àmbit comunitari. Ofereixen serveis de creació i implementació de projectes, estudis i diagnòstics socials, comunitaris, sociourbanístics o d’economia veïnal; també fan assessorament jurídic en matèria social, familiar, urbanística, d’habitatge i per a persones nouvingudes. Finalment, treballen en mediació comunitària, intercultural, d’habitatge, escolar o familiar i també fan formació.

Des de la xarxa local de la XES Sant Cugat arriba Doble Via, una cooperativa d’iniciativa social compromesa amb la innovació i la qualitat, que presta serveis d’atenció a les persones en l’àmbit socioeducatiu i cultural des de l’any 1999. Ofereixen serveis integrals de gestió d’equipaments i programes d’acció social i cultural, d’educació, d’animació sociocultural i dinamització comunitària, així com assessoria i acompanyament en el disseny i planificació d’iniciatives en aquests àmbits d’actuació. Treballen amb administracions públiques, AMPA’s, escoles, empreses i organitzacions.

Fundació Pare Manel és una institució sense ànim de lucre que desenvolupa i lidera projectes d’acció social i educativa als barris de Verdum i Roquetes a Barcelona. La seva acció preferent és treballar amb infants, joves i famílies que estan en situació de major vulnerabilitat. La fundació impulsa projectes que defensin el desenvolupament dels drets i de la qualitat de vida de totes les persones que pateixen exclusió i marginació social. Els àmbits principals on se centren les seves activitats i intervencions són la infància/joventut, el món penitenciari i el desenvolupament comunitari.

La cooperativa Espai Coneix es dedica a la intervenció sociocomunitària des del vessant de la transformació dels conflictes (gestió alternativa de conflictes, principalment: la mediació) i la promoció de la convivència (prevenció de conflictes, dinamització comunitària i processos de participació per generació de consensos). Treballen des de les singularitats de cada persona o col·lectiu interessant a millorar aquelles situacions problemàtiques en l’àmbit relacional i ofereixen formació, intervenció, mediació i acompanyament.