Una FESC amb moltes cares noves

Els propers 25, 26 i 27 d’octubre celebrarem la VIII Fira d’Economia Solidària de Catalunya, la FESC, al recinta Fabra i Coats de Barcelona, i aquesta edició ens hem proposat obrir més la FESC a aquella gent que comparteix els valors de la Fira, però no ha vingut mai. Així que us convidem a venir amb companyia: porteu el tinder a la FESC, feu-hi una excursió amb el grup de consum, transformeu el dinar familiar de diumenge en una tarda en família a la fira. Endavant amb la imaginació.

Al voltant de vuitanta presentacions, taules rodones, tallers i ponències ompliran el cap de setmana de discurs, debat i reflexió entorn dels eixos temàtics de la fira: resistint, creant i avançant. Des de la cultura comunitària de Sant Andreu a la cooperació amb Kènia, passant pel Bronx, les activitats culturals hi tindran una presència destacada. Enguany hi haurà més cultura que mai, perquè la cultura és un eix transformador cap a la societat que volem ser. A més, a més Andalusia en serà la nació convidada i ens visitaran iniciatives transformadores amb qui compartirem diversos espais.

Cada cop hi ha més gent que opta per una altra pel consum responsable, que s’apropa al moviment feminista, que ha sentit a parlar de finances ètiques o que no se sent còmode amb les directrius del model econòmic hegemònic. És per això, que aquest any volem omplir la FESC de visitants noves obertes a descobrir alternatives a l’economia capitalista. Volem donar a conèixer la FESC a gent que, potser sense saber què és l’economia solidària, ja en participa; perquè ja ha incorporat canvis a la seva vida quotidiana. A la FESC s’hi pot descobrir tot allò que hi ha a l’abast per aplicar-ho al dia a dia: habitatge, alimentació, oci, educació, comunicació, tecnologia, serveis a persones i empreses, finances i assegurances ètiques, formació i educació i tecnologia, entre altres. Hi haurà més de 200 entitats en aquest gran aparador de l’economia social i solidària.

Que corri la veu pel veïnat, per sobretaules o pels grups de la família i amistats. Aquest any, tothom a la FESC! Ens ajudeu a fer-ho córrer?

Estem molt contentes amb l’espot promocional de la FESC 2019, que ha estat el resulat de la intercooperació entre dues sòcies de la XES, Bruna i Metromuster. S’inspira en el lema i el cartell de la Fira dissenyat per L’Apòstrof‘L’economia ha canviat. I tu, a què aspires?’. L’espot, que aquest any tindrà difusió per mitjans generalistes, s’emetrà a TV3, C33, XTVL, Betevé i MouTV els dies previs a la FESC. Fem-lo viral amb aquest link: https://www.youtube.com/watch?v=-s0D5n0p3RQ