Rise up for Rojava! Crida a la solidaritat amb el poble kurd

Davant l’atac de Turquia a Rojava (Kurdistan sirià) iniciat ahir a la tarda, des de la Xarxa d’Economia Solidària ens adherim a la campanya internacional Rice Up For Rojava en solidaritat amb la gent de Rojava.

La Plataforma Azadí, l’entitat de solidaritat amb el moviment kurd a Catalunya, convocarà una manifestació avui dijous dia 10 d’octubre a les 19h a Jardinets de Gràcia.

Durant l’atac de Daesh a Kobane, com a XES ja ens vam adherir a un manifest en suport al poble kurd i a la revolució de Rojava, i al 2017, Kurdistan va ser nació convidada a la FESC. La nostra solidaritat amb el poble kurd segueix en peu, ara més que mai.

Des de fa 7 anys, aquest poble ha estat una peça clau en la lluita contra el Daesh i han liderat la construcció d’un sistema de governança basat en la democràcia directa, l’alliberament de les dones, l’ecologisme i la convivència entre àrabs, assiris, cristians i altres minories ètniques que viuen en la regió. A més a més, estan desenvolupant una economia social basada en el suport mutu i el cooperativisme, creant diversos projectes econòmics arrelats al territori, on la població, organitzada en assemblees locals, comunes, decideix quines cooperatives és interessant crear.

L’atac de Turquia pot acabar amb la feina dels darrers 7 anys a Rojava i té el perill de convertir-se en l’enèsim genocidi que pateix la població kurda. A més a més, implicarà un nou creixement del Daesh a la regió. Per això, avui tothom a la manifestació!

Si voleu seguir la campanya minut a minut, us animem a seguir els comptes de tuiter de la Plataforma Azadí i de Rise Up For Rojava. També us animem a difondre les convocatòries amb el hashtag #riseu4Rojava