lectura manifest ESSxllibertat

Manifest de l’economia social i solidària davant la sentència del procés #ESSxllibertat

Avui, un cop feta pública la sentència del Tribunal Suprem al judici als líders de la societat civil i representants polítics, des de la XES impulsem, juntament amb altres organitzacions, un manifest conjunt de l’economia social i solidària rebutjant aquesta decisió. Fem una crida a les persones entitats de l’àmbit ESS que s’adhereixin al manifest a fundacio@rocagales.cat i participin de les mobilitzacions.

En el manifest, declarem que la publicació d’aquesta sentència suposa un greu retrocés democràtic en l’exercici dels drets i llibertats individuals i col•lectius i recordem que la llibertat d’expressió i de manifestació són drets bàsics. Així mateix insistim en els valors compartits de l’ESS: el compromís social, la democràcia, la defensa els drets i les llibertats fonamentals i la participació com a eina de transformació de la societat. Per tant, manifestem que el dret a l’autodeterminació de l’1 d’octubre va ser un exercici democràtic pel qual no s’ha de condemnar ningú. Així doncs, exigim l’amnistia i la posada en llibertat immediata dels líders socials i dels i les polítiques independentistes condemnades pel Tribunal Suprem; així com el punt i final a la repressió política i la persecució judicial a la resta de persones encausades.

Per tot això, en el marc de la desobediència civil i l’acció no violenta, animem a la ciutadania a participar de les mobilitzacions per denunciar la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem i per reclamar l’amnistia i la llibertat de les persones represaliades.

A banda del manifest des de l’ESS, com a XES també ens hem adherit al manifest de crida a la llibertat com espai de consens. Un document consensuat per entitats com CCOO, UGT, la CONFAV, Unió de Pagesos, la UFEC, la Taula d’Entitats del Tercer Sector, Òmnium Cultural i la La Fede.cat; al qual s’han adherit més de 100 entitats i organitzacions de la societat civil.

Ara fa dos anys, com a XES ja vam denunciar la presó sense fiança per als presidents d’Òmnium Cultural i de l’Assemblea Nacional Catalana. Després de dos anys de presó preventiva, continuem denunciant els seus efectes negatius sobre els drets i les llibertats de la ciutadania.

Seguim amb atenció les convocatòries de mobilitzacions per aquests dies!

 

 

 

3 respostes

Trackbacks i pingbacks

  1. […] per això que ens hem adherit al manifest de crida a la llibertat com espai de consens i també al manifest conjunt impulsat per la XES i altres organitzacions de l’Economia Social i […]

  2. […] de la sentencia del Tribunal Supremo en el juicio del procés, desde Som Energia nos adherimos al manifiesto conjunto impulsado por la XES y otras organizaciones de la Economía Social y Solidaria. También nos hemos adherido al […]

  3. […] de la sentència del Tribunal Suprem al judici del procés, des de Som Energia ens adherim al manifest conjunt impulsat per la XES i altres organitzacions de l’Economia Social i Solidària. També ens hem adherit al manifest de […]

Els comentaris estàn tancats.