Comencem a cuinar la nova edició de la FESC

Una seixantena de persones han participat a l’assemblea general extraordinària d’aquest dimarts 14 de gener a l’espai de la nostra sòcia Col·lectiu Ronda. La trobada ha volgut recollir valoracions i idees sobre la FESC que es cuinaran després a la comissió de treball de la Fira per poder-les ratificar a la propera assemblea general ordinària, la XEScotada del 29 de febrer (ja podeu reservar la data!). Durant l’assemblea també s’ha votat la ratificació de les darreres noves sòcies, així que ja podem comptar com participants de ple dret de la XES amb: Som Confort Solar, La nave va, L’Entrellat,  Taula de Canvi, l’Associació Baby Crotx i  Cal Cases.

Hem considerat que després de 8 edicions de la FESC, amb una fira consolidada, és un bon moment revisar els seus objectius originals i afegir-ne de nous. De manera que hem redefinit els objectius de la Fira prioritzant quins són els principals. Ho hem fet dividint-los entre objectius interns i externs, a la traobada ha basculat la prioritat dels objectius en posar èmfasi a la dimensió externa de l’esdeveniment, sense oblidar que existeix una dimensió interna. La FESC es perceb, sobretot, com a finestra al món per a que nova gent s’apropi a l’economia solidària.

Una FESC 2020 amb propostes col·lectives

Durant les darreres edicions de la Fira, tant internament des de l’organització com per part de les expositores i visitants, s’han anat recollint inquietuds i demandes de modificacions. Amb aquesta trobada hem volgut compartir les propostes i necessitats de millora amb la base social i pensar quins canvis volem entomar. Hem recollit propostes de millora en les següents línies de treball: la promoció de la venta i l’ús ecosols, el recinte firal, la comunicació per arribar a més public, les expositores sense estand, el format de les xerrades, les accions de continuïtat entre edicions de la FESC i l’augment del número d’expositores.

Recordem que la Fira és una eina que construïm col·lectivament i que totes les entitats de la XES esteu més que invitades a col·laborar amb recursos econòmics, logístics o participant de la comissió.