Debats, reptes i calçots a la XEScotada 2020

El dissabte 29 de febrer al matí ens vam reunir una cinquantena de persones individuals i representants d’entitats sòcies de la XES a l’ermita de Sant Jeroni de la Murta. En aquest indret històric en plena serralada de Marina de Badalona vam celebrar l’Assemblea General Ordinària de la XES. Com és tradició, vam dinar calçots amb la XEScotada.

A primera hora vam conèixer els plans de treball de les comissions i sectorials pel 2020. En una dinàmica a l’exterior del monestir vam poder entrar-hi una mica més en detall. Per acabar amb els plans de treball, vam fer una ronda específica per presentar les contribucions de les comissions al Fòrum Social Mundial d’Economies Transformadores.

Durant la segona part del matí es van presentar els balanços econòmics del 2019 i es van debatre i aprovar els pressupostos d’enguany. Tot i així, es va acordar que caldria revisar a l’alça els recursos destinats a la comunicació per aquest any respecte a el que s’havia previst inicialment. Per acabar, es va aprovar un nou protocol d’obligatorietat del Balanç Social per part de les sòcies, del qual ja n’informarem més endavant.

Durant l’assemblea es van ratificar cinc noves entitats sòcies. Molt benvingudes a la XES: Cal Bufalà,La Hidra Cooperativa, Associació La Canya, ReflexesUptoping Studio.

Agraïm a la nostra sòcia Conreu Sereny la bona acollida i l’organització de la calçotada amb productes ecològics i propers, tant que els calçots eren collits a uns metres! També donem les gràcies al monestir per cedir-nos un espai únic. En tercer lloc, agraïm l’acollida al Baix Besòs Cooperatiu, la xarxa local de la XES creada de fa ben poc. I sobretot, moltes gràcies a les persones i entitats sòcies que hi vau participar, venint d’arreu del territori!

Per acabar, us deixem amb l’àlbum d’imatges de la jornada:

IMG_20200229_122746_428