FESC en divendres

Que el virus no ens tregui la FESC

Si tot va bé, se celebrarà del 23 al 25 d’octubre al recinte de la Fabra i Coats del barri de Sant Andreu de Barcelona

A noves realitats, noves respostes. I l’economia solidària aquesta vegada està molt més preparada que els anys posteriors a l’anterior crisi capitalista. I la FESC, com a element que ha esdevingut clau en la vertebració i projecció cap enfora del moviment (el 2009 encara no existia), estarà a punt per fer de rampa de sortida d’una normalitat que ja mai més tornarà a ser normal. Perquè segurament, com criden algunes parets aquests dies, precisament la normalitat era el problema.

Fruit de l’Assemblea general extraordinària de valoració de la FESC2019 i projecció de la FESC2020, s’albiren alguns canvis en el sí de la fira: augment de les hores i persones de coordinació, exploració del divendres com a projecció vers nous públics (joventut i administració pública). I, a sobre, les noves incorporacions a diferents comissions pretenen donar una volta a la FESC per tal de personalitzar l’experiència, tan per al públic visitant com per les expositores. Les novetats, però, més endavant.

Encara s’està acabant de valorar l’impacte que la desacceleració econòmica d’un capitalisme desbocat tindrà a la nostra fira (provinent principalment de l’administració pública), però la FESC, com la resta de la XES i de les entitats que la conformem, també veurà afectat el seu pressupost. En un any d’innovacions, aquestes potser seran més conservadores del que des de l’organització haguéssim volgut.

Si voleu saber més coses sobre aquesta edició de la Fira, temàtica, novetats importants i tempos en els que heu de presentar i proposar les coses, us proposem que us dirigiu al web de la FESC.

Com a urgència, des de coordinació de la FESC necessitem saber quantes entitats sòcies de la XES estaríeu disposades a fer alguna intervenció divendres 23, acció encara per definir. Fruit de l’AGE del gener, estem canalitzant aquesta demanda i sondejant aquesta possibilitat i l’estem treballant amb la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària, ja que l’objectiu seria poder apropar el sector a les administracions municipals. Seguim buscant la millor manera, però per això necessitem que dediqueu mig minut arespondre aquesta enquesta. Sense un mínim quòrum no ens aventurarem a fer res.

Òbviament l’enquesta no us obliga a res, simplement ens dona una idea de quantes entitats respondríeu a la crida en cas que obríssim la possibilitat d’exposar divendres. També estem treballant per oferir alguna acció formativa a escoles i instituts el mateix dia, una altra dels encàrrecs de l’AGE extraordinària de gener.
Sense més, ens seguim llegint a la web de la FESC? Enllaç a l’article a la web.

Molta força aquests dies, des del ferm convenciment que som el futur, per tant, ENS EN SORTIREM!