FSMET

L’FSMET no s’anul·la: es reinventa

Com ja us vam anunciar fa algunes setmanes, l’FSMET no tindrà lloc al juny a Barcelona com estava previst però la lluita contra el capitalisme continua i, per aquest motiu, les organitzacions i persones implicades han seguit treballant per reinventar aquesta trobada de manera que sigui útil i enriquidora per a tothom, sense posar en perill la salut de ningú. 

Per això, amb els mateixos objectius d’intercanvi internacional entre experiències transformadores i de generació de confluències entre els diferents sectors, moviments, plataformes i xarxes socials que, en un sentit ampli , li donen sentit alternatiu a l’ESS, la comissió d’Externes de la XES ens anima a participar en una primera trobada 100% virtual al juny -aviat obrirem inscripcions- que iniciarà un procés d’incubació de reptes que durarà tot l’estiu i una segona a l’octubre, coincidint amb la FESC, per compartir les conclusions.

Un tancament forçós

Aprofitem per explicar-vos, amb total transparència, com han estat els darrers mesos abans del tancament de l’FSMET tal com estava previst. S’han dut a terme diferents negociacions amb les administracions, s’han tramitat les doloroses gestions del tancament per al conjunt de l’equip tècnic, s’ha continuat amb les diferents reunions del comitè coordinador, del  link grup, de les tres xarxes promotores, de les comissions de treball, etc. A més, la majoria de persones que impulsen el Fòrum tenen feines pròpies i ho fan des de la militància,  volen agrair a la XES que ha posat a disposició del projecte en Xavi Palos, que ha fet un excel·lent treball com a coordinador.

Ha estat molt dolorós haver de renunciar a un projecte com el de l’FSMET tal com estava concebut, i tan necessari com precisament queda demostrat amb aquesta crisi, què està posant en evidència que aquest model capitalista necessita una alternativa que posi a la persona al centre del model social i que només és possible a través de l’economia social i solidària, confluïnt amb les diferents economies com la feminista, els comuns, l’agroecològica o la sobirania alimentària, i al costat d’unes polítiques públiques de qualitat, que contemplin tots els sectors imprescindibles per a les persones -sanitat, educació, habitatge, alimentació, llum, aigua, gas, farmacèutic, serveis socials, etc.- com a sectors que no es puguin fer negocis privats i que la gestió, sigui cooperativa, sota control comunitari.

Davant d’aquesta situació, tornem a la crida per reinventar l’FSMET i fer-lo possible en aquest món postCovid amb la primera trobada virtual al juny i una segona a l’octubre. Us hi animeu? Us deixem un breu vídeo que hem preparat!