Memòria XES 2019

Resistim i creem nous paradigmes: memòria XES 2019

Com cada any, presentem la memòria d’activitats de la nostra organització, on es recullen les fites més destacades de l’any anterior, les xifres més representatives i el balanç econòmic. Hem tancat l’any amb un total de 274 entitats i 144 persones individuals sòcies, dades que mostren que seguim creixent com a xarxa i articulant-nos com a moviment. En aquest sentit, també ha estat un any de molt moviment comunicatiu, amb la celebració del congrés per la comunicació transformadora Comun_ESS, la campanya Cooperamor i molta activitat a les xarxes socials.

També trobareu l’impuls de noves iniciatives internes, la situació de les xarxes locals que neixen a diferents punts del territori, les relacions internacionals especialment canalitzades en el procés de confluència de l’FSMSET i la valoració de projectes clàssics com ara Balanç Social #EnsenyaElCor, la FESC, l’Escola d’Estiu o Pam a Pam.

Ha estat un any en què ens hem posicionat i hem donat suport a nombroses campanyes a favor de les llibertats, la sobirania alimentària, la sostenibilitat climàtica o el feminisme, així com de denúncia de l’especulació immobiliària o el feixisme. Quant a la incidència institucional, a banda de la participació a diversos espais municipals, destaquem la nostra participació en el procés per articular la futura Llei d’Economia Social a Catalunya o el Grup de Treball per avaluar i definir posicionament sobre la Llei Aragonès.