Curs consum

Neix l’Escola del consum conscient

Us presentem l’Escola del consum conscient i la seva primera proposta, materialitzada en un curs d’estiu que es realitzarà del 30 de juny al 9 de juliol en format presencial a Barcelona. Les dates concretes són el 30 de juny, i 1 i 2 de juliol; i el 7, 8 i 9 de juliol, de 16.00h a 20.30h .

Sota el títol 1r curs bàsic de capacitació professional per a la promoció i divulgació del consum conscient, el curs inclou:

  • Un grup de docents ample i divers, integrat per professionals de referència en el seu camp professional, com l’Álvaro Porro, la Marta Cuixart, la Diana Amigó, la Mayo Fuster, la Montse Peiron o l’Ivan Miró, entre d’altres.
  • Una formació basada en metodologies actives, molt orientada a la pràctica, i al foment dels vincles entre els participants, i amb persones i iniciatives del sector.
  • Visites guiades a experiències. En el primer curs es coneixeran 10 iniciatives de Barcelona com La Fàbrica del Sol, Coòpolis, l´OMIC (Oficina Municipal d’informació a les persones consumidores) i l’Espai Consum Responsable, L’Economat Social o La Borda. I es farà una ruta guiada per comerços per aprendre sobre psicologia del consum.
  • 6 sessions dedicades a temes com la comunicació i pedagogia del consum conscient, el consum sostenible, economies transformadores i emprenedoria social, les polítiques públiques, la defensa de les persones consumidores, la psicologia del consum, el cooperativisme de consum o l´anomenat com consum col·laboratiu.

Aquest projecte està impulsat per Opcions i Espai Ambiental, ambdues sòcies de la XES. I compta amb el nostre suport i el d’altres entitats com ara l’Institut de Govern i Polítiques Publiques (IGOP) de la UAB, Coòpolis – Ateneu Cooperatiu de Barcelona,  la Xarxa d’Economia Solidària (XES),  el Grup Ecos i Barcelona Activa (Ajuntament de Barcelona).

 

Curs consum conscient

Curs consum conscient