Agència de la Natura

Donem suport a l’Agència de la Natura

La comissió d’ecologia de la XES ha decidit adherir-se al manifest promogut per la Xarxa per a la Conservació de la Natura per reclamar al Govern i al Parlament de Catalunya l’aprovació urgent de la proposició de Llei que contempla la creació de l’Agència de la Natura.

3 anys de feina consensuada en perill

L’Agència és un instrument, entre molts d’altres, que ha de servir per fer una transició cap a un model de vida sostenible i una societat justa. Però tot i que fa més de tres anys que la majoria de grups parlamentaris estan treballant en la preparació d’aquesta llei, comptant amb la participació dels diferents actors del territori i donant resposta a una petició històrica del sector acadèmic i ambiental i de bona part de la societat, sembla estar en perill per pressions d’última hora.

L’Agència desplega les competències en medi natural que actualment té el Departament de Territori i Sostenibilitat i no modifica el règim competencial d’altres departaments ni de l’administració local, i també respon a la necessitat de tenir una administració àgil i eficaç que tingui capacitat pressupostària i que generi procediments menys burocratitzats. Així mateix, la creació de l’Agència, prevista en l’actual Pla de Govern, ha de facilitar la implementació dels compromisos del Govern i del Parlament de Catalunya en matèria ambiental per al compliment obligat de la legislació, i actuar en coherència amb els compromisos públics de reconeixement de l’emergència ambiental global i els
Objectius de Desenvolupament Sostenible així com els compromisos legals derivats de les directives europees.

Us animem a donar-hi suport

Entenem que l’Agència i les polítiques de conservació han de ser un impuls definitiu del desenvolupament socioeconòmic de les àrees rurals. Per tot això, signem aquest manifest i us animem a fer-ho a vosaltres també!