FSMET

Acceptem el repte de l’FSMET de cara a l’octubre

La primera etapa del Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores ja ha finalitzat amb unes xifres que avalen que el canvi de format no ha aturat les nostres ganes de canviar el món.

Hem comptat gairebé 2000 persones inscrites entre el fòrum i el registre general -a banda de les participants no registrades que van poder assistir a les diferents sessions, que eren obertes- i unes 400 organitzacions d’arreu. Gràcies a aquest motor, en una setmana, s’han dut a terme més de 150 activitats online (taules obertes, reunions de confluències, seminaris i panels expositius). Tot i la seva diversitat quant a temàtiques i perspectives, totes han tingut en comú la voluntat de promoure una transformació radical de l’organització econòmica i social amb l’objectiu comú de fer front a les crisis presents i futures causades pel sistema socioeconòmic vigent.

Si us vau perdre l’acte d’inauguració en què van participar referents a nivell mundial, el podeu visionar ara aquí. Va ser un diàleg molt enriquidor entre Mihel Bauwens, director de la Fundació P2P i de la investigació de CommonsTransition.org; Marta Guadalupe Rivera Ferre, directora de la Càtedra d’Agroecologia i Sistemes Alimentaris de la  Universitat de VIC-UCC i membre del Panel Intergovernamental sobre Canvi Climàtic de les Nacions Unides; Euclides Mance, un dels principals teòrics de l’economia solidària i l’economia de la liberació a l’Amèrica Llatina i co-fundador del Insitituto de Filosofía de la Liberación i de la xarxa Solidarius; Ashish Kotari, coordinador del fòrum Vikalp Sangam (Confluència d’Alternatives) i impulsor del Tapiz Mundial de Alternativas; Geneviève Azam, economista francesa, activista mediambiental i d’altermundialització a l’organització Attac France i coautora d’un “Manifest de Convivialitat”.

A l’octubre, més!

També us recomanem l’acte de clausura, que ens anima a posar posar els ulls en la següent data assenyalada: a l’octubre, coincidint amb la FESC, torna l’FSMET! Sota el lema Acceptem el repte, us animem a proposar iniciatives transformadores (lluites, projectes, polítiques…) que cerquen donar resposta als grans reptes globals des de pràctiques concretes i localitzades.