MOVICE

Tot el suport a les companyes del MOVICE

Condemen els atacs i amenaces que han rebut al MOVICE (Movimiento de Víctimas de Crímenes de Estado – Colombia) aquest mes de novembre, que se sumen a d’altres accions de violència que pateixen des de fa molt les persones que defensen els drets humans a Colòmbia i que darrerament han tornat a augmentar. Concretament, aquesta vegada ha estat atacada Luz Marina Hache, mare de la companya Luz Helena Ramírez, que té un fort vincle i compromís amb la construcció de la Pau a Colòmbia i Catalunya, i que ha participat a diversos espais de la XES com a membre de MigrESS.

Per això, juntament amb altres entitats, ens adherim al manifest de suport i reclamem al govern de Colòmbia:

  • Que es pronunciïn i rebutgin categòricament aquestes  amaneces i atacs  i garanteixin la seguretat física i psicològica de la companya  Luz Marina Hache Contreras i d’altres membres i portaveus del MOVICE.
  • Que s’investiguin de manera immediata i imparcial aquestes denúncies i que es prioritzi la tasca de defensa de drets humans d’aquestes persones com a primera hipòtesi d’investigació. Que els responsables siguin portats davant la justícia i que aquests fets no quedin en la impunitat.
  • Que ofereixin mesures integrals de seguretat individuals i col·lectives en el MOVICE i s’impulsi de manera urgent una política pública integral i eficaç en matèria de garanties, prevenció i protecció per a líders i lideresses socials, en aplicació del que preveu l’acord de Pau.
  • Que s’implementin les mesures establertes en l’Acord de Pau per al desmantellament dels grups successors de el paramilitarisme i es reactivi de manera efectiva la Comissió Nacional de garanties de Seguretat a Colòmbia.

Podeullegir el comunicat complet aquí.