PlataformESS

PlataformESS: intercooperació local i internacional

El compromís de la XES amb les eines lliures no és cap novetat, especialment gràcies a la feina de la comissió de Procomuns, i amb el compromís de millora contínua que tenim com qualsevol entitat de l’ESS, enguany hem fet un pas més amb la creació del PlataformESS. El nostre objectiu és avançar cap a la sobirania tecnològica en una xarxa col·laborativa cultural de suport mutu.

El PlataformESS és un servidor compartit entre diferents entitats (la XES, el sindicat de músics activistes de Catalunya, Lafede.cat i Cultura21) per donar una sortida als esdeveniments virtuals del moviment sense passar per les eines GAFAM. En el cas de la XES, la FESC 2020, per exemple, s’ha fet en un servidor lliure: és a dir, hem retransmès totes les xerrades virtuals sense fer servir youtube.

Ens ho explica la Núria Alonso, membre de la XES i de la cooperativa sòcia Colectic que també participa a la comissió de Procomuns i la Laura Arau de la Fira Literal i Cultura 21. A Colectic l’any passat van iniciar un projecte d’acompanyament per incorporar eines lliures en el dia a dia de les entitats de l’ESS (no només eines al núvol, també el programari que tenim instal·lat a l’ordinador, amb llicències i estàndards oberts) en el qual també vam posar el nostre gra de sorra, #PassatAlFLOSS.

Mireu aquest vídeo impulsat per les sòcies de la cooperativa BitLab per saber-ne més!