Xarxa de Suport Veïnal de L’Hospitalet – Cartografia –

La XESLH, davant les diverses situacions d’emergència social i personal que ha provocat el confinament pel Covid-19, va impulsar la creació d’una Xarxa de Suport Veïnal, amb el suport d’entitats del territori, per connectar necessitats i recursos als barris. Tot aquest temps, s’ha posat en funcionament un sistema de suport mutu entre veïnes per assegurar-nos que, en temps de crisi sanitària i social global, als nostres barris ens cuidem entre totes.

Aquest 2020 es van reactivar dues caixes de resistència (general i per treballadores de la llar i les cures) que han recaptat més de 3000€ amb els quals, i gràcies a la xarxa d’intercooperació generada, s’ha acompanyat a més de 3000 persones (1900 nuclis de convivència). Els fons s’han destinat a sufragar despeses d’alimentació, medicaments, material sanitari, despeses d’habitatge i llar: butà, reparacions, recàrregues mòbil, etc.

S’ha conseguit agrupar diverses entitats i col·lectius de la ciutat, alguns dels quals són: La Col·lectiva – Ateneu Cooperatiu, el Sindicat de Llogateres de l’Hospitalet, Càritas, Coordinadora de Ampas Endavant de Collblanc La Torrassa, Associació de Veïnes de Collblanc La Torrassa, la Biblioteca Josep Janés, Comerços del Barri, la Fundació Akwaba, Mujeres Unidas Entre Tierras, la cooperativa de consum Keras Buti, LH en Bici, la Xarxa de Suport de Bellvitge-Gornal, l’Associació de Veïns i Veïnes de la Torrassa, l’Hort de l’Eriçó, Cal Bielet del Garro, EcoCentral, Espigoladors i centenars de veïnes anònimes dels nostres barris.

L’activitat que s’ha anat generant s’ha reflectit en aquesta cartografía, dissenyada en col·laboració amb La Col·lectiva, l’ateneu cooperatiu. La Xarxa de Suport és una xarxa viva, per això el mapa està en revisió contínua, i continuarà acollint les aportacions i implicacions veïnals amb les seves comunitats.

Totes tenim, totes necessitem, totes compartim!