Ca l'Espavil

Noves sòcies per començar el 2021

Comencem l’any rebent set noves sòcies a qui volem donar la benvinguda i amb qui desitgem mantenir un vincle molt proper malgrat la distància que la pandèmia ens imposa! Us les presentem:

Abrazo Cultural: és una organització sense ànim de lucre que promou la interculturalitat. Fomenten la trobada inclusiva entre persones i cultures a través de l’aprenentatge i de l’emprenedoria social. Acosten les cultures del món a totes les persones, a partir de la visió de persones refugiades i immigrants de diferents països que comparteixen els seus coneixements i talents impartint cursos d’idiomes, d’interculturalitat i tallers culturals.

Codi Cooperatiu: és una cooperativa tecnològica que ofereix els serveis habituals d’un estudi de desenvolupament de software (aplicacions i serveis web, pàgines web complexes, aplicacions per mòbil) però trencant amb la idea clàssica de client-proveïdor on es presenta un pressupost i al cap d’uns mesos s’entrega el projecte “acabat”. Proposen un acompanyament en tot el procés, fent servir metodologies dissenyades per generar dinàmiques de cooperació, així el projecte esdevé un procés orgànic i es pot anar adaptant als canvis o noves necessitats que vagin sorgint.

COLAB: fan costat a grups de persones en la definició i el disseny dels seus projectes d’habitatges col·laboratius, perquè es converteixin en les protagonistes. Actuen com a intèrprets solucionant els aspectes tècnics, legals i econòmics de cada iniciativa i aporten experiència avalada per més de 200 projectes construïts, la gran majoria habitatge col·lectiu a Catalunya, guiant els grups fins a la materialització de les seves co-llars, personalitzades, dignes, assequibles i sostenibles.

Espavil Cooperativa: és una empresa de Cardedeu dedicada a la promoció dels productes del territori i lligada al coneixement del territori mitjançant el turisme de proximitat, un projecte d’allotjament sostenible i eficient energèticament. Per fer-ho possible, han apostat clarament per la rehabilitació, intentant generar el mínim de residus possible i conservant la majoria d’estructures ja existents. Aquesta va ser la llavor, però el projecte ha anat creixent al llarg dels anys construint un projecte capaç de generar valor social i cultural al seu entorn, contribuint a la preservació del paisatge mitjançant la plantació d’oliveres de varietats locals, etc.

Holon: és un col.lectiu de disseny que dona forma a l’experiència quotidiana de la transformació social. Des de cooperatives, associacions i fundacions sense ànim de lucre, transformen sectors com l’habitatge o l’energia, passant per pimes locals on explorar l’economia circular a programes de les Naciones Unides o corporacions internacionals on definir com encaixar la sostenibilitat amb empreses del seu volum. De l’experiència a l’ecosistema, donen forma al dia a dia de les transicions.

La Dovella: és una empresa de construcció especialitzada en la reforma i la rehabilitació d’habitatges, equipaments i construccions de valor arquitectònic des de fa més de 25 anys. Compten amb un equip d’industrials totalment integrats en el projecte, amb els mateixos valors, dedicació i professionalitat que les persones que integren La Dovella.

Rosa de Foc: cooperativa que produeix la cervesa artesana (i llibertària!), no pasteuritzada, elaborada a base de diferents varietats de civada maltejada, llúpol, llevat i aigua, cuidant el seu procés d’elaboració de manera tradicional.