Donem suport a Freedom to Share, iniciativa per l’intercanvi lliure de fitxers

Des de la XES signem la Iniciativa Ciutadana Europea que demana legalitzar comparticions de fitxers amb materials protegits per drets d’autor. La proposta de Freedom to Share és l’intercanvi lliure de continguts amb obra protegida sempre que sigui sense ànim de lucre i per a ús personal, amb l’objectiu de promoure l’accés universal a la ciència i la cultura.

La iniciativa ha estat promoguda per GOIPE – associació sense ànim de lucre creada específicament per organitzar i coordinar Iniciatives Ciutadanes Europees – i presentada a la Comissió Europea per persones de vuit països europeus.

Les promotores expliquen que la futura llei seria perfectament compatible amb la legislació internacional. Aquesta és una de les qüestions que l’equip resol en l’apartat de preguntes freqüents de la seva pàgina, que podeu trobar aquí.

A l’Estat espanyol la iniciativa ja té el suport de la cooperativa FemProcomuns, la plataforma educativa Educoop, el grup de recerca Digital Commons (DIMMONS) i el partit polític Pirates de Catalunya.