Lectures feministes

Lectures feministes per a qualsevol moment de l’any

La comissió d’Economies Feministes ens fa un seguit de recomanacions coincidint amb la propera celebració del 8M, però que són tan importants i necessàries que són adients per a qualsevol moment de l’any.

D’una banda, el llibre “Economia Solidària i Feminista. Pràctiques inspiradores que fan saltar les costures”, escrit de manera col·lectiva entre diverses autores, coordinat per la Ciutat Invisible i publicat per Pol·len Edicions, amb l’impuls de la mateixa comissió d’Economies Feministes i la de Formació i Publicacions. Tot i que es va fer una primera presentació a La Comunal, al barri de Sants Barcelona, el divendres 5 de març (amb motiu dels actes del Dia internacional de la dona) es tornarà a presentar a l’Ateneu Harmonia de Sant Andreu, a la mateixa ciutat. Serà un acte en format presencial i online (imprescindible inscripció prèvia a santandreu@xes.cat), impulsat per la xarxa local del barri, la XES Sant Andreu.

De l’altra, REAS ha publicat l’estudi “Las mujeres en la Economía Social y Solidaria. Perfil de competencias y necesidades de formación para incrementar y visibilizar su liderazgo”. Quin és el perfil de les dones emprenedores i empresàries de l’ESS? Amb aquesta pregunta de fons, REAS realitza una investigació per alimentar el debat sobre mesures i accions per aconseguir l’equitat de gènere.

Per acabar, aquest article publicat a El Salto Diario, una entrevista a la comissió d’Economies Feministes de REAS per explorar com fer més feminista l’ESS on se cita el nostre nou Protocol de prevenció, detecció i abordatge de l’assetjament sexual, per raó de gènere, d’identitat i expressió de gènere, o de preferència sexual.

Bona lectura!

Aprofitem aquest espai per afegir que també ens hem a adherit a la campanya “Prescrivim cura digna“,  que s’ha llançat aquesta setmana i que pretén reconèixer el valor social de les iniciatives d’ESS que despleguen la seva activitat en l’àmbit de treball de la llar i les cures, perquè ofereixen un servei i una atenció humana i propera centrat en les necessitats de les persones i lliure d’afany de lucre; i alhora, generen ocupació de qualitat.