DiomCoop i ESS

L’ESS #SomLaResposta

L‘Associació Economia Social Catalunya -AESCAT – de la qual som membres, llança #SomLaResposta, una campanya per visibilitzar de quina manera les organitzacions de l’economia social i solidària han generat solucions innovadores i transversals davant les problemàtiques socials i sanitàries derivades de la Covid19. Des de l’inici de la pandèmia, la diversitat de famílies de l’ESS (tercer sector, economia solidària, mutualisme i cooperativisme) han utilitzat tot el seu potencial socioeconòmic per donar suport als col·lectius més vulnerables i han demostrat una gran capacitat d’adaptació a les necessitats del moment.

La covid-19 ha evidenciat que l’actual sistema econòmic no té en compte les persones: fa créixer les desigualtats, desdibuixa els nostres drets i oblida els col·lectius més vulnerables. Malgrat les dificultats, els projectes de l’ESS s’han mostrat solidaris, reconvertint els seus projectes per fer front a la triple crisi sanitària, social i econòmica.

Per això neix aquesta campanya de 4 vídeos que aborda diferents esferes en què l’ESS ha posat en marxa mecanismes de resposta a la crisi: la reconversió de l’activitat productiva, l’articulació de xarxes de suport mutu, la organització de campanyes d’incidència política i la generació de solucions financeres per donar suport a les iniciatives més afectades per la crisi. Esperem que gaudiu amb els testimonis d’aquestes experiències properes que fan real que l’ESS és la resposta per sortir del capitalisme i les seves crisis constants.

Propostes per al Pacte d’una Economia per la Vida

D’altra banda, també amb les companyes d’AESCAT, us recordem que hem obert un procés participatiu per definir les mesures del Pacte d’una Economia per la Vida. Us animem a fer les vostres aportacions a l’espai de participació Decidim.