L'Aixadell

Noves sòcies de primavera

Comencem la primavera amb sis noves sòcies: una corredoria d’assegurances, una consultoria organitzacional, una associació especialitzada en el sector de l’habitatge, un projecte d’energies renovables i dos de consum agroecològic i de proximitat -un de producció i un de venda-.

Amb Assenur creix el sector de les finances ètiques a la XES. Es tracta d’una corredoria d’assegurances ètiques i solidàries, que també fa assessorament de plans d’estalvi i inversions, tant pel que fa a la contractació com a la prestació. Situades a Sant Cugat del Vallès, treballen amb particulars, amb persones autònomes i amb empreses.

Oasiurbà és una associació sense ànim de lucre que treballa per millorar les condicions de vida del veïnat garantint el dret a l’habitatge digne amb seu a Barcelona. En formen part un equip multidisciplinar d’arquitectura, dret i treball social que ofereix serveis immobiliaris ètics i accessibles, per evitar que ningú es quedi sense assistència legal o hagi de viure en condicions indignes a la seva llar.

La Feixa és una cooperativa de consum sense ànim de lucre, amb un model autogestionat i participatiu situada a Mataró. El seu objectiu com a supermercat cooperatiu és promoure un canvi en el model de consum imperant, contribuint al canvi cap a una societat social i mediambiental més justa i respectuosa. Vol fomentar un consum responsable basat en productes ecològics i de proximitat, essent respectuoses amb el medi ambient i amb la salut de les persones.

L’Aixadell és un projecte d’horta agroecològica ubicat a La Garrotxa, concretament a les Planes d’Hostoles, que distribueix cistelles a domicili. Neix l’any 2018 amb l’objectiu de poder crear una petita xarxa de consum responsable, que per una part afavoreixi als productors i posi en valor la importància de l’agricultura tradicional lliure de químics, i per l’altra, que fomenti el consum de verdures de kmO de qualitat, amb relació directa entre productor i consumidor.

La consultoria SprintCoop acompanya organitzacions a implementar mètodes innovadors de gestió i de governança, per millorar el seu rendiment, alhora que cultiven els valors que potencien el treball en equip.  Algunes de les eines són: gestió per processos, metodologies Lean, mètodes àgils, sociocràcia, TOC-DBR, Management 3.0…

4 ELEMENTS RENOVABLES és una empresa instal·ladora de Santa Maria de Palautordera que neix amb la voluntat de facilitar la transició energètica. Està formada per un equip multidisciplinar sensibilitzat amb el medi ambient i la justícia social, que ofereix serveis en l’àmbit de l’energia fotovoltàica i l’aerotèrmia, l’enginyeria i el manteniment.

Benvingudes a la XES, seguim sumant per ser més fortes!