Signem el manifest per aturar la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern 2030

Ens adherim al manifest impulsat per la Plataforma Stop JJOO per aturar la candidatura Barcelona-Pirineus 2030. L’escrit, signat per més de 40 personalitats dels Pirineus, exigeix la retirada immediata de la candidatura, l’enterrament definitiu del projecte i que les inversions públiques es destinin a cobrir les necessitats del territori.

En la roda de premsa de presentació del manifest, el portaveu de la Plataforma, Bernat Lavaquiol, ha remarcat la necessitat que les inversions als Pirineus no estiguin lligades als JJOO i ha recordat que la candidatura és un projecte totalment incompatible amb la situació d’emergència climàtica.

Emma Rojas, de Ramaderes de Catalunya, ha criticat la manca de transparencia del projecte, pensat des de Barcelona sense tenir en compte les necessitats de les veïnes i veïns. Rojas ha reclamat que s’inverteixin els diners en millorar la xarxa de transport públic i facilitar així la comunicació entre pobles i garantir a les veïnes un millor accés als serveis.

Finalment l’esportista Killian Jornet, un dels signants del manifest, ha recordat la importància d’avançar cap a un turisme sostenible, respectuós i amb impacte social positiu pel territori.

Podeu llegir i adherir-vos al manifest aquí.