Noves sòcies aquest primer trimestre!

Comencem la primavera llistant els projectes que han entrat a formar part de la XES durant els darrers mesos:

 

La Fàbrica de la Transició és una cooperativa inetgrada actualment per una trentena de sòcies que impulsen la rehabilitació i projecte d’habitatge cooperatiu a l’antiga Fàbrica del Catllar, al Tarragonès, conservant així l’extraordinari patrimoni històric del territori.

L’Associació Nadir és un projecte educatiu que treballa l’educació audiovisual amb infants i joves. Fan tallers d’educació audiovisual, documentació de projectes artístics i divulgació de cinema. Formen part del Viver d’iniciatives culturals de la Fabra i Coats des del 2017.

Los Mélez és una productora audiovisual de Barcelona especialitzada en fotografia i vídeo corporatius i en streamings per a esdeveniments.

L’Associació L’Henbici és un projecte de l’Hospitalet de Llobregat que treballa per una mobilitat sostenible i que neix d’un grup de veïnes amants de les bicicletes i crítiques amb el model actual de mobilitat dins la ciutat. Compten amb el seu prop taller de reparació.

Co-habitatge Can Tomàs Toni és una cooperativa d’habitatge de Sant Antoni de Vilamajor, al Vallès Oriental.

Tremolina de Muntanya és una cooperativa d’habitatge situada al poble de Gerri de la Sal, al Pallars Sobirà. Apart de donar cabuda a quatre unitats de convivència, inclourà la creació d’un obrador i una cuina per a futurs projectes.

L’Associació Verificat és una associació sense ànim de lucre que des del 2019 treballa per acabar amb la desinformació i la manipulació a internet, a través de la verificació de dades i l’educació i formació.

L’Associació Catalana d’Enginyeria Sense Fronteres (Sant Andreu, Barcelona) és una associació de cooperació al desenvolupament formada per professionals, docents i estudiants, principalment voluntaris i voluntàries, que treballa per garantir l’accés universal al serveis bàsics, acompanyant el canvi social i l’enfortiment de les poblacions, respectant sempre les característiques culturals i tècniques.

Eixarcolant és un projecte igualadí amb l’objectiu principal de recuperar plantes silvestres i varietats agrícoles i els seus usos tradicionals per adaptar-los a les necessitats i els usos actuals. Busquen eldesenvolupament d’un model agroalimentari més sostenible, saludable i just que proporcioni aliments de qualitat a l’abast de tothom i que afavoreixi el desenvolupament sostenible de l’entorn rural.

L’Associació PIDES és un projecte cultural, social, inclusiu i comunitari que utilitza la batucada com a eina de transformació social.

Psicoopera és una cooperativa d’iniciativa social de serveis psicològics i suport emocional.

Arquera Cultura és una cooperativa que desenvolupa projectes culturals transformadors sobre creativitat, paraula i memòria. Treballen de manera
transversal des dels principis cooperatius, la perspectiva de gènere, l’atenció a la diversitat i la sostenibilitat.

Mutuacat és una mútua de salut sense ànim de lucre, que reverteix tots els beneficis en la millora dels serveis que oferim als nostres mutualistes.

Alquímia Social és una cooperativa de treballadores que acompanya i assessora projectes per a la transformació social en els àmbits cultural, del mediambient i de la joventut. També ofereix formacions en diverses àrees per aquest tipus d’entitats i dona suport en el disseny i la evaluació de programes d’enfortiment per a l’administració pública i alguns agents territorials. També dóna suport en la presentació i la gestió de projectes europeus.

Blink Vídeo és una cooperativa d’editors de vídeo amb molts anys d’experiència en la televisió, la publicitat i en el món empresarial. Han decidit unir-se per oferir el seu coneixement en el sector audiovisual, per explicar històries d’acord amb la una visió concreta del món: centrada en les persones, marcada per la cooperació i a on els canvis són possibles.

Neu al carrer és una cooperativa dedicada a la creació, desenvolupament, producció, acompanyament, comunicació i agitació de projectes culturals.

Luciérnagas ofereix activitats participatives basades en la pràctica fotogràfica, amb una clara intenció transformadora, d’empoderament i autoconeixement. També es dediquen a la difusió de metodologies participatives formant professionals de l’àmbit educatiu i de la intervenció social.

Barabara Educació és una cooperativa que ofereix serveis en l’àmbit de formació (online i presencial), facilitació de processos, materials pedagògics, orientació i igualtat. La seva missió és acompanyar processos i persones per a generar oportunitats de canvi personal i professional potenciant l’esperit crític, l’equitat i el compromís amb la comunitat.

Benvingudes a la XES!