0,7: el compromís pendent

Nou reportatge interactiu: 07, el compromís pendent

Què és el 0,7 i per què és un acord que no es compleix? Com ha evolucionat la cooperació interncional cap a la justícia global? Quin és el paper aquí de les economies transformadores?

Amb LaCoordiLafede.cat i en col·laboració amb el Diari Ara, hem publicat el reportatge interactiu  “0’7%, el compromís pendent”, que indaga en la històrica demanda del 0’7 % i aprofundeix en els canvis d’enfocament i objectius actuals de la cooperació catalana: amb propostes de justícia global per a donar suport tant  a països empobrits, comunitats i pobles del sud global, però també  propostes de treball per transformar la nostra societat i actuar sobre les causes de moltes problemàtiques des dels llocs on es generen.

L’Interactiu es divideix en quatre apartats: “0’7: el compromís pendent” on s’explica què és aquest compromís internacional adquirit el 1970 en el marc de les Nacions Unides, i quins compromisos pressupostaris hi han hagut fins ara; “Més enllà de la cooperació, la justícia global” on s’aprofundeix en l’evolució que ha fet la cooperació catalana a través, entre altres continguts, d’una conversa entre l’exdirector d’Oxfam Intermón, Francesc Mateu, i l’activista antiracista, Míriam Hatibi; “8 veus per la justícia global” on s’entrevisten activistes del nord i el sud global; i “Canviar el nord per canviar el sud: 10 propostes” on s’exposen propostes de canvi per assolir la justícia global.

El reportatge també inclou la visió i les aportacions en aquest canvi de paradigma de les economies transformadores, així com l’entrevista a l’Eloi Domínguez d’Oikocrèdit Catalunya i a la Laura López de la cooperativa Manduvirá de Paraguai, com a representants del sector de les finances ètiques i el moviment del comerç just.