Seguim preparant el Fòrum per la Transició Ecosocial!

Us informàvem fa uns dies que havia començat a accelerar-se la preparació del Fòrum per la Transició Ecosocial, que celebrarem a Barcelona els dies 24 i 25 de febrer. Amb aquesta notícia us posem al dia de l’estat dels diferents grups de treball, i les properes convocatòries.

Grup de treball d’aliances: hem iniciat el treball d’aliances amb vistes al fòrum, aprofitant tota la feina feta pel 12N. L’objectiu és contactar a moviments i col·lectius diversos per sumar-los a crear un front comú de lluita per una transició ecològica amb justícia social i democràcia econòmica. En la construcció d’aquest front comú serà important la participació de la màxima diversitat de moviments al Fòrum. Per iniciar el diàleg amb els moviments hem pensat que tant els 4 escenaris davant la crisi ecosocial, com el Pla de Xoc de la XJC poden ser eines útils. Si algú té interès en contribuir a aquest procés, que ens escrigui a ecologia@xes.cat.

Grup de treball de continguts: el passat 23 de novembre va tenir lloc la reunió del grup de continguts i es van poder consensuar alguns aspectes del treball durant el fòrum. Podem anticipar ja, que el fòrum tindrà tres grans moments:

 • Taller d’escenaris de futur per l’ecosistema de l’ESS: divendres al matí
 • Debat i festa inaugural: divendres a la tarda-vespre
 • Dia de treball per eixos i articulació: dissabte tot el dia. El treball durant aquest dia s’enfocarà en les 5 grans estratègies per construir un full de ruta compartit;
  • Mobilització, denúncia i resistència
  • Incidència institucional i sobre marcs normatius
  • Construcció d’alternatives econòmiques
  • Reforç del teixit comunitari i la governança comunitària
  • Comunicació i relat

Grup de treball de comunicació: també està en marxa, treballant, sobretot, per poder enviar un «Guarda’t la data» durant aquest mateix mes de desembre.

Reunió plenària oberta (virtual): per fer repàs de tot plegat hi ha una reunió virtual el 15 de desembre a les 18h. Aquesta plenària ha de servir per compartir els eixos de treball definits, el programa del divendres, la campanya de comunicació prevista, el lloc on es celebrarà el fòrum i l’estat de les aliances. Si voleu participar, pode confirmar la vostra participació aquí: https://liberaforms.plataformess.org/trobadaforumtransicioecosocial

Aprofitem per recordar-vos que a l’agenda de la web de la campanya, podeu trobar totes les activitats vinculades a la campanya pels diferent eixos temàtics, així com els tallers d’escenaris de futur previstos. Si voleu enllaçar a la campanya alguna activitat que creieu que encaixa, ens ho dieu i ho posem a l’agenda.