Vegueria Penedès

Taller: Escenaris de futur al Penedès

El proper 4 de febrer, la vegueria Penedès organitza el taller d’Escenaris de Futur -emmarcats en la campanya Futurs (im)possibles que impulsem amb Coòpolis i l’ODG- a Vilafranca del Penedès. Per participar-hi, cal inscripció prèvia en aquest formulari abans de 31 de gener.

La sessió, dinamitzada per la cooperativa d’iniciativa social Actua, planteja una construcció participativa d’escenaris de futur davant la transició ecosocial en el territori de la vegueria, explorant i adaptant al context territorial del Penedès-Garraf quatre possibles escenaris: l’Ecofeixisme, el Green New Deal corporatiu, el Green New Deal transformador i el Decreixement.

Aquests escenaris es caracteritzen i diferencien entre ells per diferents graus de conflictivitat social, així com per si el rumb de la societat es determina des dels interessos populars o des dels de les elits. Al taller es treballarà en grups, un per cada escenari, que construiran una narrativa a partir de com és la vida al 2040, i seguiran descrivint com hem arribat aquí des del present, identificant fites importants en el camí. Després del taller que es realitarzà al c/ de Sant Raimon de Penyafort núm. 8,  a les 14h es farà un vermut just al costat, a La Gueralda – Casal Popular de Vilafranca (c/de Sant Raimon de Penyafort, 7). Per a dubtes o suggeriments, podeu contactar amb vegueriapenedes@xes.cat