La Febrerada

Arriba La Febrerada: la 1a festa de l’ESS a Barcelona

L’objectiu de la Febrerada, la 1a Festa de l’ESS a Barcelona impulsada en el marc de l’Estratègia Bcn 2030, és generar un espai de trobada de diferents iniciatives per tal de compartir reptes i avançar en la consolidació de l’economia social i solidària de manera coordinada. Alhora, visibilitzar que l’ESS és una realitat a la ciutat i que és fàcil de practicar en les activitats quotidianes, ja que està a l’abast a tots els barris i districtes, amb productes, serveis i activitats que demostren que ja s’està fent economia per la vida a la ciutat.

La jornada del 10 de febrer se celebrarà en dos espais. El Centre Cultural Albareda acollirà taules de conversasobre l’impacte i els reptes de futur de l’ESS i comptarà amb ponències inspiradores. A partir de les 12.00h i fins les 17.30 h es compartiran els principals avenços i resultats de l’Estratègia i es debatrà sobre els reptes en el creixement de l’ESS, la creació d’ocupació de qualitat, la construcció d’aliances sectorials i territorials i la generació de política pública transformadora. Us hi podeu inscriure aquí.

A partir de les 18.00h a Paral·lel 62 es celebrarà la festa de l’ESS. Anna Polo i Oye Sherman seran les encarregades de fer pujar la febre en un vespre que començarà amb programa en directe de Carne Cruda, magazine de política, societat, humor i cultura; i seguirà amb els concerts de Carlota Flaneur, Rodrigo Laviña y su Combo i Tribade i Dj Slimboy Flacko fins la mitjanit. L’accés serà gratuït i caldrà inscripció prèvia només per al programa en directe de Carne Cruda. L’entrada es pot aconseguir a través de la plataforma de venta d’entrades de Paral·lel 62 (si penseu inscriure-us a les sessions del matí, podeu reservar entrada per a Carne Cruda al mateix formulari).

 

Estratègia de l’Economia Social i Solidària a Barcelona 2030

La Febrerada s’emmarca en l’Acord de Ciutat per l’Estratègia de l’Economia Social i Solidària a Barcelona 2030. Aquest acord és l’expressió del treball conjunt i el compromís de l’àmbit i teixit ciutadà de l’ESS de Barcelona i les polítiques d’ESS municipals. És fruit del treball conjunt de 203 persones i 147 entitats de l’ESS, les quals van generar més de 500 propostes.

Aquest espai de l’àmbit de l’ESS i l’Ajuntament de Barcelona, a través de la Direcció de Serveis d’Economia Cooperativa, Social i Solidària, afavoreix el treball conjunt i la governança compartida de l’Estratègia #ESSBCN2030, en la línia d’altres espais similars del consistori. Actualment, està obert el procés d’adhesió per empreses, iniciatives i organitzacions de l’Economia Social i Solidària de Barcelona que vulguin formalitzar la seva participació.

 

La Febrerada 2023